Chimia din spatele gustului perfect. Ce combinatii alimentare poti face pentru senzatii de neuitat


Suntem echipati genetic cu niste senzori perfecti care sa detecteze ce e mai bun in mancarea pe care o gustam, dar sunt unele combinatii care ne fac sa exclamam de fiecare data de placere. Iar secretul lor nu e vreun condiment minune, ci alaturarea perfecta a doua ingredinete care sa se completeaze reciproc.

Tag-uri:

Revista Bon Appetit a cerut parerea unor experti ai gustului - Joe Peragine, chimist la Brand Aromatics si Paul Breslin cercetator al Centrului de Monell si profesor de nutritie al Universitatii Rutgers – care au disecat cele mai reusite combinatii alimentare.

Ananas si sunca

Le gasesti adesea in topping-urile unei pizza exotice si sunt un exemplu excelent pentru doua ingrediente facute parca sa fie gustate impreuna pentru ca isi completeaza aroma. Motivul pentru care se potrivesc atat de bine este ca sunca, la fel ca si alte tipuri de carnuri, iti lasa in gura un gust gras, neplacut. Aici isi face intrarea ananasul, un fruct in mod natural acid, care taie senzatia de gras si readuce echilibrul in gust.

Citeste mai multe pe foodstory.ro!

related posts

Modifică setările cookies