Chrissy Teigen și-a mâncat placenta după naștere. Care este motivul


Chirssy Teigen, soția lui John Legend, a dezvăluit că și-a mâncat placenta după naștere, încântată de beneficiile acesteia pentru sănătate.


Chrissy Teigen și-a mâncat placenta pentru a preveni depresia postpartum. Modelul de 32 de ani, care a născut pentru a doua oară în luna mai a acestui an, a declarat pentru CBS că s-a simțit mult mai fericită după a doua sarcină și pune această dispoziție pe seama consumării organului temporar care se dezvoltă în uter în cele nouă luni.

Foto: Getty

Nu este prima celebritate care a recurs la acest lucru. Pe lista vedetelor care recomandă consumul placentei se află și Kim și Kourtney Kardashian, Tia și Tamera Mowry, Katherine Heigl, January Jones, Alicia Silverstone, Holly Madison, Nikki Reed, Blac Chyna, Padma Lakshmi, Kim Zolciak sau Samantha Bee.

Cu toate acestea, oamenii de știință insistă că nu sunt multe evidențe ale beneficiilor aduse de consumul placentei ba, mai mult, acesta ar comporta tot felul de riscuri. În plus, săptămâna trecută, cercetătorii de la Universitatea din Nevada, Las Vegas, au publicat un studiu care arată că placenta nu are absolut niciun impact asupra sănătății mintale a proaspetei mămici.

Anul trecut, cercetătorii Universității din Viena au publicat un studiu arătând că placenta conține nutrienți precum zinc, fier sau seleniu în cantități insuficiente pentru a avea vreun impact benefic asupra sănătății mamelor.

De asemenea, în placentă se pot acumula metale grele, care pot cauza complicații serioase dacă sunt ingerate, conform oamenilor de știință. 

Autorul studiului, dr Alex Farr, a declarat: ”Din punct de vedere medical, placenta este un deșeu. Majoritatea mamiferelor își mănâncă placenta după naștere, dar noi doar putem ghici motivul pentru care fac acest lucru. Mai mult, placenta este, din punct de vedere genetic, parte din bebeluș, ceea ce înseamnă că a o consuma este aproape un act de canibalism”.

Placenta se consumă, de obicei, sub formă de capsule, dar poate fi mâncată și crudă, gătită, deshidratată, murată sau în smoothie-uri.

  • Chrissy Teigen și-a mâncat placenta după naștere. Care este motivul

related posts

Modifică setările cookies