Clip viral | Ce a pățit o femeie după ce a băut laptele matern al surorii ei


Tot mai mulți adulți sunt în căutare de lapte matern pentru consum propriu, după ce au aflat, de pe internet, că ar avea efecte benefice asupra sănătății lor. O femeie a devenit senzație în mediul online, după ce a băut laptele matern al surorii ei.


Jackie Fernandez, actriță și prezentatoare TV dublu laureată a premiilor Emmy, avrut să capteze atenție internauților a realizat un clip video în care a împărtășit fanilor ei primele impresii după ce gustă din laptele „donat” de sora ei, proaspătă mămică. 

Acesta este laptele matern al surorii mele. Nu are miros”, spune femeia înainte să dea pe gât circa 50 ml de hrană destinată bebelușilor. 

O, Doamne, e atât de scârbos”, spune femeia, după care mai ia o gură, parcă pentru a se convinge să prima dată s-a înșelat. Dar nu s-a înșelat, fiindcă o secundă mai târziu a scuipat în chiuvetă laptele de mamă.

Cele două surori au fost ironizate de creatorul de conținut Labin Touray, cunoscut pentru clipurile sale virale în care taxează prostia umană. Vezi VIDEO mai jos!

 

Nici măcar nu l-am putut gusta pe al meu! La ultimul copil, soțul meu și copiii mei mai mari au încercat și au spus că este dulce. Aveam un congelator plin cu pungi pentru fetița mea”, a scris o femeie.

Ea nu poate fi deranjată de laptele matern uman când probabil bea lapte de vacă zilnic”, a comentat altcineva.

O femeie din Boston și-a alăptat soțul, în timpul unei vacanțe cu famlia, dar a explicat că a avut un motiv întemeiat.

Cât de bun e laptele matern pentru adulți?

Pentru asta să lăsăm internetul în pace și să ne adresăm specialiștilor. Conform Centrului Național de Informare în Biotehnologie din Marea Britanie, laptele matern este o sursă sănătoasă de hrană exclusiv pentru sugari și are doar pretinse beneficii pentru adulți. 

Din punct de vedere nutrițional, laptele matern conține mai puține proteine ​​decât alte tipuri de lapte, cum ar fi laptele de vacă. Niciun studiu științific nu a evidențiat că consumul direct de lapte uman la adulți pentru proprietăți medicinale oferă ceva mai mult decât un efect placebo”, se arată într-un articol de specialitate postat pe site-ul propriu. 

Mai mult, Dr. Jasmine Shaikh, MD scrie în medicinenet.com că este chiar riscant să bei lapte matern provenit de la alte persoane care nu sunt membri ai familiei tale. 

Laptele matern uman crud, achiziționat online sau în stare nepasteurizată, vine cu multe riscuri. Unul dintre riscuri este de a cădea pradă bolilor transmise de alimente care pot veni cu orice lapte crud. 

Un studiu efectuat pe mostre de lapte matern cumpărate online a raportat că 93% dintre probe au conținut bacterii, dintre care 74% au conținut bacterii gram-negative. Bacteriile gram-negative pot provoca probleme respiratorii, cum ar fi pneumonia, și probleme digestive, cum ar fi diareea”, scrie Dr. Jasmine Shaikh. 

Cu toate acestea, mulți oameni cumpără lapte matern de pe site-uri dubioase, pe motiv că le-ar îmbunătăți sănătatea și performanțele sportive.

Fotografii: @jackiefern/Shutterstock

Vezi și VIDEO:

  • Clip viral | Ce a pățit o femeie după ce a băut laptele matern al surorii ei

related posts

Modifică setările cookies