Strugurii sunt extrem de bogați în vitamina A, C si B6 și în plus, sunt o sursă bogată de minerale precum potasiul, calciul, fierul și fosforul. Pe lângă o gustare delicioasă, strugurii sunt și foarte sănătoși pentru organism.
Ca să-i păstrăm praospeți mai multe săptămâni al rând, există un truc pe oamenii de la țară îl folosesc din cele mai vechi timpuri: le ung codițele cu ceară. Astfel, ei rămân la fel dew proaspeți și zemoși și ne putem bucura pe deplin de minunatele lor proprietăți. Iată câteva situații în care este indicat consumul strugurilor:
1.Migrene
Dacă te confrunți cu dureri de cap, evita medicamentele. Există o soluție foarte la îndemână: bea dimineață, pe stomacul gol, un pahar cu suc proaspăt de struguri. Nu îl amestecă deloc cu apă, pentru că nu va avea același efect.
2. Constipare
Strugurii sunt recunoscuți că fiind un laxativ natural. Conțîn acizi organizi, zahăr și celoloza, așa că pot combate cu ușurință constipația.
3. Indigestie
O gustare ușoară cum sunt strugurii e întotdeauna binevenită. Dacă te-ai pricopsit cu o indigestie, consumă struguri, pentru că au proprietăți de calmare a iritatiilor stomacului.
4. Oboseală
Strugurii albi în general, dar și sucul proaspăt stors din struguri combat cu ușurință oboseală. Antioxidanții din struguri sunt benefici pentru sistemul tău imunitar și îți conferă instant energie.
5. Protejează împotriva cancerului de sân
Conform unui studiu realizat pe șobolani, resveratrolul din strugurii negri diminuează tumorile mamare.