De obicei, masa de Paste este un prilej de sarbatoare in familie cu muzica, bautura, voie buna si multa… mancare: un festin pentru vaz, un dezastru pentru organism. Cu siguranta ca nu te vei grabi sa dai jos la sala toate caloriile acumulate, ci doar te vei opri la a te plange cum te-ai ingrasat “n” kilograme si ti-ai distrus
dieta echilibrata care facuse minuni pana atunci.
Chiar daca este sarbatoarea Pastelui, nu este o scuza sa mananci tot si cat vrei, scuzandu-te ca te-ai abtinut pana acum de la toate placerile culinare. Daca nu mentii echilibrul in dieta, toate saptamanile in care te-ai abtinut si ai muncit pentru a slabi sau a te mentine, vor fi ruinate la o singura masa copioasa.
Nu intelege gresit, nu iti spunem sa renunti definitiv la placerile culinare Pascale, doar iti recomandam cumpatare. Uite cateva trucuri pentru a trece cu bine de sarbatoarea plina de calorii a Pastelui:
Oua rosii
Ouale rosii sunt simbolul Pastelui, insa nu trebuie sa exagerezi mancand prea multe: doua sunt suficiente, daca nu vrei sa iti sporesti sansele de a deveni diabetica.
Droburi
In ceea ce priveste drobul, friptura de miel, si alte specialitati din carne, iti recomandam sa iti alegi maxim doua, din care sa mananci portii mici. Sunt multe persoane carora nu le place carnea de miel, mai mult din cauza mirosului pregnant. Daca si tu te numeri printre ele, trebuie sa stii ca pentru masa de Paste poti inlocui foarte bine carnea de miel cu cea de vitel sau curcan. In plus, daca prepari drobul din ficat si organe de pasare, verdeturi si ciuperci, rezultatul va fi delicos si mult mai bun pentru stomacul si dieta ta.
Dulciuri
Nu exagera cu dulciurile si mai ales cu consumul de ciocolata! In cantitati mici si moderate, ciocolata poate face minuni, insa in exces este foarte daunatoare organismului tau, cu atat mai mult daca esti diabetica.