Cum sa asezi corect mancarea in frigider pentru a pastra alimentele cat mai proaspete


Cand punem alimentele in frigider, principalul scop al aranjarii acestora este sa ocupe cat mai putin spatiu, insa ar trebui sa tinem cont de un aspect cel putin la fel de important, si anume asigurarea prospetimii si a sigurantei alimentelor. Iata cum trebuie asezata corect mancarea in frigider.


Pastrarea prospetimii alimentelor pentru mai mult timp si reducerea cazurilor de toxiinfectie alimentara depind foarte mult de modul in care asezam mancarea in frigider, potrivit businessinsider.com, citat de mediafax.ro. 

VEZI AICI VIDEO

Iata cum trebuie sa aranjam alimentele in frigider:

- pe raftul de sus, unde temperatura are cele mai mici variatii, asaza branzeturile, untul, iaurturile si ciocolata;

- pe raftul din mijloc se asaza caserolele cu carne gatita;

- pe raftul de jos, unde temperatura este cea mai scazuta, se asaza cutiile cu lapte, ouale, caserolele cu fructe de mare, pachetele cu carne cruda.

In sertare, acolo unde exista un anumit nivel de umiditate, se pastreaza verdeturile. Unele fructe si legume emit etilena, care poate accelera procesul de degradare a alimentelor, astfel ca ele trebuie pastrate separat, asigurand un nivel redus de umiditate.

In spatiile de depozitare amplasate pe usa frigiderului, unde temperatura este mai ridicata, se pot aseza sucul de fructe, maioneza, mustarul, sosurile, muraturile.

Cand asezam carnea in frigider, aceasta trebuie sa aiba ambalajul intact. Pentru o pastrare indelungata aceasta trebuie tinuta in congelator. Painea nu poate fi pastrata mai mult de trei luni congelata.

Painea sau vinul nu trebuie asezate deasupra frigiderului. Caldura emanata din spatele frigiderului va duce la alterarea acestora.

related posts

Modifică setările cookies