Cum sa nu te ingrasi in Post: fereste-te de soia si covrigi!


Antrenoarea vedetelor, Cori Gramescu, ne da cateva sfaturi utile in ceea ce priveste alimentatia din timpul postului. In primul rand, Cori spune „nu” anumitor preparate din soia si covrigilor pe care ii gasim la colt de strada.


"Este important sa ne ferim de junk food-ul de post: snitele de soia cu aroma de porc, burgerii vegetali si celebrii covrigi. Un meniu sanatos si echilibrat de post trebuie sa contina legume de sezon. In aceasta perioada a anului e bine sa apelam la radacinoase (morcovi, selina, sfecla rosie, ridichii) si sa acoperim necesarul de proteine, prin aportul de linte, naut, quinoa, germeni de broccoli, schinduf si lucerna, ciuperci, hrisca, mei, amaranth”, declara Cori Gramescu.

Bineinteles, meniul zilnic poate fi completat cu succes cu celelalte legume, insa cu mici mentiuni.

“Diversificarea meniului se poate face cu legumele de import sau dintre cele care se pastreaza peste iarna, cum ar fi prazul, ardeii, salatele, vinetele si maslinele verzi.

Fasolea si varza sunt dintotdeauna parte a meniurilor de post, dar, daca vrem sa nu ne ingrasam, trebuie sa limitam consumul de paine alba, cartofi si orez decorticat, mai ales in asociere cu ulei sau margarina”, adauga Cori Gramescu.

 

related posts

Modifică setările cookies