Cum scapi de dependenta de ciocolata. Solutia propusa de specialistii in nutritie


Iubesti ciocolata! Cu lapte, alune, crema sau totul felul de arome - este produsul pe care nu poti sa il lasi deoparte nici macar cand esti la dieta.


Dar cand ajungi la ultima bucatica din tableta, ar trebui sa-ti pui totusi intrebarea: "Oare sunt dependenta?" Pentru ca da, ciocolata poate crea dependenta si stim cu totii ca zaharul pe care il contine este un real pericol pentru sanatate si silueta.

Ciocolata este foarte bogata in magneziu, iar pofta continua poate indica lipsa acestuia. Asadar, nutritionistii recomanda ca dependenta de ciocolata sa fie tratata printr-un supliment pe baza de magneziu.

Deficienta de magneziu este o problema grava, pentru ca avem nevoie de acest mineral vital pentru mai mult de 300 de reactii biologice care se petrec in corpul nostru. Pe langa pofta necontenita de ciocolata, lipsa de magneziu se mai poate manifesta prin agitatie, stare de oboseala, tulburari de somn sau dificultati de concentrare

Daca doresti sa incepi un tratament pe baza de magneziu, este foarte important sa consulti un medic inainte, pentru a te asigura ca iei doza necesara. Doza recomandata, la femei, este intre 30 si 320 mg pe zi, timp de doua luni.

In plus, beneficiile magneziului nu stau numai in tratarea dependentei de ciocolata, acesta te ajuta sa te relaxezi si trateaza stresul. Totodata, alti nutrienti pe care te poti concentra in lupta cu dependenta de dulciuri sunt: zincul, cromul, uleiul de peste, scortiosoara sau ginseng-ul.

related posts

Modifică setările cookies