Curatarea portocalelor si mandarinelor este adesea neplacuta, din cauza faptului ca sucul lor iti lasa degetele lipicioase. Solutia ideala de a consuma aceste fructe este de a taia capetele acestora si de a le sectiona coaja, astfel incat sa o indepartezi usor de pulpa fructelor.
Sfecla nu se consuma doar fiarta sau coapta, ci taiata rondele subtiri, dupa ce se indeparteaza coaja acesteia cu ajutorul unui cutit. Pentru o aroma mai interesanta, presara cateva condimente peste acestea si savureaza-le alaturi de cateva rondele de morcovi.
Pentru curatarea rodiilor, exista o tehnica ce nu da niciodata gres. Taie varful fructului si apoi sectioneaza-i coaja astfel incat sa obtii felii mari, pe care sa le poti consuma separat, fara probleme.
Se pare ca cea mai buna tehnica de a manca kiwi este aceea de a taia fructul pe mijloc si de a-l consuma cu lingurita.
La fel se procedeaza si cu avocado, dupa ce se indeparteaza samburele din interiorul acestuia si se presara sare, piper si putin otet balsamic pe fruct.