Reprezentantii unui important brand international au facut acest experiment pentru a darama mitul conform caruia cafeaua solubila este tratata chimic, contine E-uri si nu este sanatoasa pentru organism.
In mai putin de un sfert de ora, organizatorii au prezentat intreg procesul prin care cafeaua naturala este transformata in cafea solubila.
Mai intai are loc selectarea boabelor, apoi prajirea lor. Dupa prajire, acestea isi schimba culoarea din verde in maro, isi diminueaza greutatea cu 16 la suta si isi dubleaza volumul. Dupa prajire boabele se macina si apoi se fierb. Apoi, cu ajutorul ghetii carbonice, cafeaua este efectiv inghetata. Urmatorul pas este scoaterea apei din cafea.
A fost demontat chiar si mitul conform caruia cafeaua solubila ar provoca stari de nervozitate sau insomnii.
"Beau intre 3 si 5 cesti de cafea pe zi, ceea ce reprezinta un consum moderat de cafeina. Ma ajuta foarte mult in fiecare dimineata. Este primul lucru pe care il fac atunci cand ma trezesc. Daca am nevoie de energie pe parcusul zilei, mai beau o ceasca de cafea", spune nutritionistul Serban Damian.
Business Managerul Nestle Romania, Andreas Kouroumalis, nu este de acord cu mitul conform caruia nu trebuie sa bem cafea cand suntem la dieta. "Este chiar indicat sa bem cafea in timpul unui regim de scadere in greutate", spune acesta.