1. Nu contine aditivi periculosi pentru organism
Produsele provenite din agricultura ecologica nu contin deloc reziduuri chimice. Ele sunt 100% naturale, fara ingrasaminte, persticide, coloranti artificiali sau stabilizatori. Cu alte cuvinte, fara acele E-uri atat de periculoase pentru organism.
2. Este mult mai gustoasa
Fructele si legumele crescut natural sunt mai satioase si mult mai aromate, intrucat nu sunt crescut fortat cu ingrasaminte artificiale si cu apa in exces. La fel se intampla si cu carnea provenita din animalele crescute natural, care este de o calitate mult mai buna.
4. Este mult mai sanatoasa
Produsele bio au o calitate nutritionala cu 30% mai mare decat cele obisnuite: fructele si legumele sunt mai bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, carnea este mai putin grasa, iar uleiurile si ouale bio au acizi grasi de cea mai buna calitate. Sa nu mai spunem ca ele nu contin pesticide, substante vinovate de aparitia cancerului, a infertilitatii, a obezitatii, a malformatiilor si a dereglarilor hormonale.
3. Este ecologica
Agricultura ecologica respecta natura si o lipseste de produse chimice de sinteza. Pe de alta parte, agricultura fortata polueaza puternic apa, solul, fauna si flora, iar rezultatele sunt uneori devastatoare.