De ce se tem femeile cand vine vorba de corpul lor? De un posterior impresionant, zic cercetatorii.


Femeile isi fac tot felul de griji cand vine vorba de corpul lor - ca au sanii prea mici, talia prea lata, gleznele prea groase, gatul prea lung, nasul prea mare, buzele prea subtiri, iar lista poate continua la nesfarsit. Insa cea mai mare temere este fara doar si poate cea legata de marimea feselor, au descoperit cercetatorii.


Un studiu recent efectuat de brandul Wizard Jeans pe un numar de 1.800 de femei a scos la iveala ca femeile sunt foarte atente la cum evolueaza forma si marimea posteriorului in comparatie cu marimea sanilor sau a altor parti ale corpului.

Ele se tem sa nu aiba fese mari si neatractive, asa ca le monitorizeaza constant si de multe ori, reprezinta singura parte a corpului care le motiveaza sa mearga la sala. Cu alte cuvinte, fundul este un barometru al siluetei lor.

Daca este adevarat sau nu, le-am intrebat pe cateva dintre utilizatoarele Perfecte.ro.

Maria, 23 ani: "Cu siguranta! De altfel, m-am ingrasat recent si cel mai bine se vede la fund. Nu mai este tonifiat si are si celulita - cu alte cuvinte este horror! Asa ca il pun la miscare! Asa nu se mai poate! :) Cat despre celelalte parti ale corpului, chiar nu conteaza asa de mult pentru mine."

Ana, 25: " Burta o mai poti ascunde cu o bluza larga, picioarele cu un pantalon lung, insa fundul iese in evidenta orice ar fi. De aceea, prefer sa ii acord mai multa atentie decat altor parti ale corpului. Sportul si masajul sunt cheia succesului"

Alina, 28: "Ma preocupa felul in care arata fundul meu, insa recunosc ca eu cele mai multe griji mi le fac pentru picioare. Acolo mi se depune orice exces alimentar. Asa ca am talie subtire si solduri mari. Fundul e pe locul doi. Nu mi se pare asa grav sa ai fundul mare. Unii barbati il apreciaza :)"

Mihaela, 24: "Ma preocupa aspectul fundului meu, dat fiind faptul ca din cauza lui trebuie sa-mi iau blugi cu o marime mai mare :) Si da, sunt mai preocupata de aceasta parte a corpului pentru ca acolo ma ingras prima data dupa o masa copioasa."

related posts

Modifică setările cookies