De ce sunt fructele dulci printre cele mai PERICULOASE alimente pentru corpul tau


Intr-o perioada in care obezitatea este la cote maxime, nici nu mai e de mirare ca multi cercetatori au plasat fructoza drept inamicul numarul 1 pentru organism. Se gaseste in fructele dulci, in sucuri si in miere si trebuie consumata cu moderatie.


Fructoza din fructe si sucuri este periculoasa deoarece:

- Este transformata direct in grasime

- Iti pacaleste corpul si iti deregleaza sistemul de controlare a apetitului. Astfel, fructoza nu-ti stimuleaza insulina, iar ca efect nu mai ai senzatia de satietate, asa ca mananci mai mult.

- Favorizeaza acumularea de kilograme si, mai ales, depunerea lor in zona abdomenului

- Creste presiunea arteriala si nivelul zaharului din sange

- In timp, duce la rezistanta la insulina - problema care favorizeaza aparitia diabetului de tip 2, a bolilor de inima si a mai multor forme de cancer.

Fructoza este mai periculoasa decat zaharul
Mai ales cand este consumata intr-o forma lichida (sucuri, siropuri de fructe), efectele sale asupra metabolismului pot fi devastatoare.

Ce fructe sunt mai sigure?
In primul rand, trebuie sa-ti reduci consumul de fructoza la 25 de grame pe zi, maximum. Primul pas este sa bei apa in loc de sucuri si sa optezi pentru cele mai sigure fructe: lamai, afine, prune, caise, zmeura, mure, clementine, ananas si grepfruit.

Ce sa consumi cu moderatie?
Mere, curmale, smochine, stafide, struguri, mango si pere.

related posts

Modifică setările cookies