Dieta 14:10, noua propunere a nutriționiștilor. Cum și ce trebuie să mănânci ca să slăbești garantat


Dieta 14:10 este noua "nascocire" a expertilor in nutritie. Numele ei - 14:10 - reprezinta de fapt un program de alimentatie, si anume 14 ore consecutive nu ai voie sa mananci absolut nimic, iar in celelalte 10 ramase ai dreptul la 3 mese principale, fara gustari.


Dieta 14:10 are la baza principii asemanatoare cu dieta 5:2, care presupune ca 5 zile pe saptamana poti manca tot ce iti doresti, insa in celelalte 2 zile trebuie sa reduci cu strictete numarul de calorii.

Acum, expertul in nutritie Peta Bee propune o noua metoda de slabire: sa te abtii total de la macare timp de 14 ore, iar in celelalte 10 ore sa ai un regim alimentar ecilibrat. Aceasta noua dieta, spre deosebire de 5:2, nu te obliga sa reduci drastic numarul de calorii.

Autorul dietei le propune celor care sunt dispusi sa o incerce sa nu manance intre orele 7 seara si 9 dimineata. Somnul ne poate ajuta sa ne tinem de program.

Daca vrei sa tii insa dieta 5:2, citeste mai jos care sunt regulile ei, mult mai stricte decat cele ale 14:10.

1. Numarul caloriilor acumulate nu trebuie sa depaseasca 500, 600 la barbati. Nu trebuie sa le numeri, insa este bine sa te incadrezi in acesti parametri.

2. Cele 2 zile pot fi consecutive sau intercalate. Daca esti la inceput este bine sa le intercalezi cu zilele fara restricti. Spre exemplu, iti poti alege zilele de miercuri si vineri, pentru a nu fi o schimbare mare pentru corp

3. Pastreaza o distanta mare intre mese. Daca mananci la 7 dimineata pastreaza aceeasi ora si pentru masa de seara

4. Mananca multe legume si proteine

5. Evita pe cat posibil carbohidratii si produsele zaharoase

6. Bea multa apa

7. Daca ai pofta de o gustare mananca un mar sau un morcov

8. Ocupa-ti timpul cu diferite activitati si cele 2 zile in care ai accesul restrictionat la alimente vor trece mult mai repede

9. Alegeti cele 2 zile in functie de activitatile sociale pe care le ai

10. Nu este interzis sa faci sport in cele doua zile atat timp cat te simti bine. Daca faci asta, ai grija sa te hidratezi.

11. Aceasta dieta nu este indicata pentru persoanele cu o varsta mai mica de 18 ani,gravide sau diabetici.

12. In momentul in care ajungi la greutatea dorita modifica-ti programul tinand regimul restrictiv doar 1 zi pe saptamana.

related posts

Modifică setările cookies