Dieta cu orez. Slabeste 10 kilograme pe luna cu unul din cele mai eficiente regimuri alimentare


E greu de tinut, dar daca reusesti sa-l duci la capat, trebuie sa stii ca acest regim te poate ajuta sa pierzi in greutate, dar si sa-ti detoxifici corpul. Iata in ce consta dieta cu orez care promite sa te scape de 10 kilograme intr-o luna de zile:


Desi a fost inventata in 1939, dieta cu orez a revenit in atentia doamnelor si domnisoarelor dupa publicarea cartii Rice Diet Solution. 

Trebuie sa stii ca, daca vrei sa o urmezi, e nevoie de multa rabdare. Cei care au incercat-o spun insa ca merita, fiindca rezultatele sunt spectaculoase. Femeile pot sa slabeasca pana la 10 kilograme intr-o luna, dar, in functie de greutate fiecareia, pot fi eliminate si 20 de kilograme.

Pentru a vedea diferentele, e nevoie ca in timpul regimului alimentar sa faci si sport, sa tii un jurnal alimentar si sa meditezi, intrucat este o calatorie cu un mare impact fizic si emotional.

Ce ai voie sa mananci

Ai voie legume si fructe proaspete, cereale integrale, proteine slabe. Poti sa mananci des si lactate fara grasimi. Dieta consta in trei etape, iar la inceput se permite consumarea a doar 800 de calorii, pentru ca ulterior sa se creasca la 1200 pe zi.

Prima etapa

Ziua I: se consuma doar orez fiert si apa plata
Ziua II: la micul dejun se consuma 2 fructe (a se evita bananele si strugurii); apoi la pranz si cina cate o portie cu alimente amidonoase (cum ar fi orez, cereale, cartofi, toate acestea fierte)
Zilele III-VII: minim o masa pe zi trebuie sa fie formata din orez; in rest, se recomanda urmarea unei diete lacto-vegetariene. Se recomanda lactatele la micul dejun, fara paine. In fiecare zi pot fi consumate pana la 800 de calorii, iar in ceea ce priveste lichidele, e permisa doar apa!

A doua etapa

Ziua I: se consuma doar orez fiert (fara alte alimente) si apa plata
Zilele II-VI: minim o masa pe zi trebuie sa fie formata din orez; in rest, se recomanda urmarea unei diete lacto-vegetariene
Ziua VII: trebuie urmata o dieta vegetariana cu o masa de orez pe zi, ideal ar fi ca vegetalele consumate sa fie in stare proaspata. In cadrul acestei etape puteti consuma pana la 1200 de calorii in fiecare zi.

A treia etapa

Se pot consuma aceleasi alimente ca in cadrul celei de-a doua etape, insa se pot creste putin portiile consumate, mai exact cu pana la 200 de calorii pe zi.

Atentie: in urma acestei diete organismul este privat de calciu, asa ca se recomanda suplimentele alimentare cu calciu si vitamina D. De asemenea, dieta cu orez trebuie urmata cel mult 3 luni de zile, dupa aceasta perioada este indicat sa se revina la o alimentatie normala, diversificata si moderata. Desigur, inainte de a o incepe, e indicata o vizita la medic pentru a primi acordul acestuia de a incepe regimul alimentar.

Meniu orientativ

Mic dejun: 2 legume sau fructe sau un pahar de lapte (atunci cand lactatele sunt permise)
Pranz: orez
Gustare: 2 legume sau 2 fructe
Cina: amidonoase (orez, cereale, cartofi, paste), salata de legume cu lactate (branza sau dressing de iaurt – atunci cand acestea sunt permise)

Lichide permise: doar apa! 

related posts

Modifică setările cookies