4 reguli ca sa consumi paine fara sa te ingrasi


Cand spui carbohidrati prima asociere care iti vine in minte este painea. Ultimul bastion al carbohidratilor pe care nutritionistii pusesera ochii nu cade asa usor din poftele publicului. Dupa ce au blamat-o ani la rand pentru ingrosarea siluetelor noastre, nutritionistii trebuie sa se recunaosca invinsi. Painea, in formele ei bune, recapata putere si creste in popularitate.

Tag-uri:

Dietele cu zero sau putini carbohidrati au fost populare intr-o vreme, dar greu de tinut pentru o perioada lunga de timp. Dietele cu puntini carbohidrati functioneaza pentru ca inseamna, de cele mai multe ori, taierea numarului de calorii. Si, evident, daca consumi mai putine calorii, vei pierde in greuntate.

Cercetatorii spun, insa, ca o astfel de atitudine fata de dieta nu e benefica. “Cand iei carbohidratii din dieta zilnica, e ca si cum i-ai lua apa unui om care merge prin desert”, spune Judith Wurtman, cercetator la MIT (Massachusetts Institute of Technology), care studiaza de peste 20 de ani relatia dintre mancare si psihic. Ea atrage atentia asupra faptului ca in lipsa carbohidratilor ne vom aventura in satisfacerea poftelor prin grasimi. Asadar, nu vorbim de o optiune buna nici pentru silueta, nici pentru sanatate.

Vezi cum trebuie sa mananci painea ca sa nu te ingrasi pe foodstory..ro!

related posts

Modifică setările cookies