Dieta pe care Irina Loghin o urmează cu sfinţenie de 40 de ani


Irina Loghin are, la 84 ani, o condiţie fizică de invidiat și un regim de viață cu totul special. Îndrăgita artistă de muzică populară are tot felul de trucuri la care apelează pentru a se menține energică.


Vedeta mărturisește că face sport zilnic, mănâncă sănătos și echilibrat, motiv pentru care arată atât de bine.  

„Fac multă mişcare, foarte multă mişcare zi de zi. Am spus o şi o repet. Să vă intre în cap, scumpe doamne, mişcarea este sfântă pentru a te menţine într-un fel sănătos. Normal că îmi simt şi eu anii că sunt destui, dar mişcarea este extraordinară asta mă ajută foarte mult”, a spus Irina Loghin, într-un interviu acordat Antena 3.

 

Sfaturi pentru o viaţă sănătoasă 

Irina Loghin a renunţat la carne de 40 de ani. Artista a explicat că a eliminat carnea din dieta sa, doar că uneori, dacă se află în turnee şi nu are încotro, mai mănâncă un piept de pui, dar niciodată cu plăcere. Porcul nu îşi găseşte niciodată locul la masa sa de Crăciun, lucru agreat şi de familia sa. Irina Loghin pregăteşte sarmale de peşte, multe salate, ghiveci şi tocăniţe de legume.

"De obicei eu nu gătesc porc. Carnea este departe de mine, am renunțat la carne. De vreo 40 și ceva de ani nu mai consum carne. Foarte rar mai mănânc câte un piept de pui, dar rar  şi nu-l mănânc cu plăcere nici pe acela. Când nu am încotro, când sunt în deplasare. Acasă fac sarmale de pește de Crăciun și tot felul de salate crudități, ghiveci de tot feluri de legume. Un fin ne face cozonacul. Pe masă aveam nelipsitele sarmale de pește. Pentru restul familiei  fac și de porc, dar eu cu Irinuca nu servim din astea. Ne simțim bine cu ale noastre cu care ne-am învățat de zeci de ani", mai spune Irina Loghin.

Rețete inedite

Stilul de alimentaţie trebuie să rămână sănătos şi nutritiv şi, neapărat, combinat cu mişcarea. Iar pentru un plus de vitamine și nutrienți interpreta de muzică poplară apelează la tot felul de rețete inedite.

Irina Loghin are și o "poțiune magică" ce o ferește de orice boală și o ajută să se mențină în formă: "Totul vine de la alimentație, de la crudități. Eu în fiecare dimineață beau un ceai de cătină. O dau prin blender, o strecor și beau un pahar de cătină și acum m-am învățat cu el. Cătina este cea mai bună. Ca să arăţi bine, trebuie să fii frumos şi sănătos. Sportul şi alimentaţia contează enorm. Fac sport încă de tânără, alerg câţiva kilometri buni în fiecare zi. Nu este uşor, dar aşa mă menţin", a dezvăluit Irina Loghin.

”Nu prea am fost adepta operaţiilor estetice, ci m-am bazat mai mult pe tratamente naturiste şi un stil de viaţă sănătos. Nu este important să te menţii numai pentru fani, ci şi pentru tine, ca femeie, ca soţie, ca mamă”, declara Irina Loghin.

Cum prepară Irina Loghin must cu hrean

În fiecare toamnă, Irina Loghin are grijă să își prepare și un elixir minune cu un ingredient secret cunoscut pentru efectele sale benefice asupra sănătății.

"Mustul cu hrean, pe care îl consum eu toamna, este preparat după o rețetă a mea, are un gust extraordinar şi se face în felul următor. Peste mustul obţinut din struguri, căpşunică se numeşte soiul, am pus hrean dat prin blender. Se pune circa 250 de grame de hrean, la o damigeană de 25 de litri”, spune Irina Loghin.

 

Ne vedem în... ianuarie? Da, în ianuarie! The Wrong Podcast cu Alex Bogdan, în curând pe VOYO!

  • Dieta pe care Irina Loghin o urmează cu sfinţenie de 40 de ani

related posts

Modifică setările cookies