1. Consumul de ulei sau apa cu zahar intre mese
Potrivit lui Seth Roberts, un psiholog american care a pus la punct dieta Shangri-La, persoanele care beau, de doua ori pe zi, 1 - 3 linguri de apa indulcita sau 1 - 2 linguri de ulei de masline, intre mese, inregistreaza o scadere a apetitului.
2. Condimentarea felurilor de mancare
Adaugarea de condimente foarte aromate in mancare poate oferi un mai bun control asupra portiilor - creierul este astfel fortat sa fie atent la noile arome. Cu cat combinatia de arome este mai insolita, cu atat este mai eficace. In plus, condimente precum scortisoara si chimenul sunt pline de antioxidanti.
3. Renuntarea la gustari
Nutritionistii recomanda de obicei cinci sau chiar sase mese mai mici pe zi. Insa, potrivit unor studii noi, o frecventa mai mare a meselor poate tulbura organismul, care nu mai stie cand ii este foame.
4. Consumarea unor dulciuri in timpul gatitului
Persoanele care gatesc pot consuma o acadea, de preferat cu arome puternice, pentru ca papilele gustative sa fie ocupate. In acest fel se evita tentatia de a gusta tot timpul din felurile de mancare preparate.
5. Renuntarea la una din mesele principale
Postul cu intreruperi se numara printre noile tendinte in materie de cure de slabire. Un post alimentar de 24 de ore poate fi perceput de organism ca un maraton al foamei, renuntarea la una - doua dintre mesele principale fiind o metoda mai usoara de a slabi.
6. Prajitura la micul dejun
Cercetatorii israelieni au descoperit ca participantii la un studiu care aveau un mic dejun bogat in proteine si carbohidrati - care includea si un desert - puteau sa respecte mai usor regulile dietei si sa tina la distanta kilogramele in plus, comparativ cu persoanele care aveau un mic dejun hipocaloric.