Medicul nurtitionist Dorina Ion ne explica de ce nu este sanatoasa friptura la gratar.
“Este stiut ca gratarul pe carbuni are niste parti rele. Desigur, este foarte bun la gust si este foarte greu sa ii impui unui om sa nu mai manance friptura facuta la carbuni. Din cand in cand e ok sa mananci, dar este bine de stiut ca acele produse cancerigene care se dezvolta prin arderea grasimii in contact direct cu focul sunt periculoase pentru corpul omenesc, daca sunt in cantitate mult prea mare”, spune Dorina Ion.
Evitati mix-grill-ul
“Pe de alta parte, asocierea de proteine este periculoasa pentru ca ea ne creste cantitatea de deseuri proteice care trebuie eliminata, si ne incarcam rinichii si ficatul. Este bine ca atunci cand mancam o friptura ea sa fie de un singur fel, sa nu asociem carnurile la aceeasi masa. Acel mix-grill este o problema! E bine sa ne hotaram: vrem sa mancam peste sau vrem sa mancam pasare sau muschi de vita la gratar...dar numai un singur fel. Si de preferat sa nu le facem direct pe carbuni!”, mai spune Dorina Ion.