Evita toxiinfectiile alimentare. Cum se pastreaza corect alimentele pe timp de vara


In primul rand, produsele alimentare trebuie cumpărate numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, pentru a avea garanţia unor produse sigure, care sunt controlate şi depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă.


Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) recomandă populaţiei ca, pentru a evita toxiinfecţiile alimentare în perioadele caniculare, să acorde o mai mare atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi locurilor de unde le cumpără, scrie MEDIAFAX.

Odată cumpărate, produsele de origine animală trebuie să fie păstrate în frigider.

Alimentele care urmează a fi depozitate în frigider vor fi ambalate separat şi păstrate la temperaturile indicate pe ambalaj.

În plus, alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite.

Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru fi preparate sau consumate ulterior.

Alimentele alterate vor fi aruncate întrucât reprezintă o sursă de contaminare pentru celelalte produse din frigider.

Totodată, fructele şi legumele vor fi bine spălate înainte de a fi puse în frigider şi înainte de a fi consumate.

Citeste mai multe pe mediafax.ro.

related posts

Modifică setările cookies