Cum sa combini alimentele ca sa nu te ingrasi. Regulile pe care orice femeie trebuie sa le stie


Dieta poate da roade sau nu in functie de alimentele pe care le consumi, cantitatile alese si modul in care le combini astfel incat sa nu mananci mai mult decat organismul tau are nevoie. In plus, aciditatea din legume se poate insuma acidului gastric, iar corpul tau ar putea sa nu faca fata unei astfel de situatii.


Mancarea din farfurie poate fi aliatul sau dusmanul tau, in functie de mixul de alimente  stabilit pentru o masa. O strategie eficienta pentru a-ti ajuta organismul tau este alegerea ingredientelor care sa-i furnizeze doza de energie necesara pentru a fi activa si dinamica mereu.

Un studiu realizat de Dr. William Howard Hay arata ca dieta alimentelor combinate corect ajuta la armonizarea metabolismului si la pastrarea unui echilibru.. Cercetarea a dezvaluit faptul ca este recomandat sa clasificam mancarea in trei categorii:
a)    grupa alcalinelor: fructe, legume, salate, verdeturi;
b)    grupa proteinelor: carne, oua, peste si branza;
c)    grupa carbohidratilor: cereale integrale si toate alimentele care contin faina si zahar care nu provine din fructe.

Teoria Dr. Hay spune ca alimentele care se incadreaza in grupa proteinelor nu ar trebui niciodata combinate cu cele din grupa carbohidratilor la aceeasi masa.  In urma studiului, acesta a alcatuit o serie de reguli simple ce trebuie respectate pentru rezultate vizibile.

1.    Alimentele care contin amidon si zaharuri nu trebuie amestecate cu fructe si proteine la aceeasi masa.
2.    Legumele, fructele si salatele este preferabil sa fie predominante pe parcursul dietei.
3.    Proteinele, carbohidratii si alimentele cu grasimi trebuie consumate in cantitati mici.
4.    Cerealele integrale si neprocesate pot fi folosite din belsug, dar evitati-le pe cele prelucrate, precum pastele sau painea alba.
5.    Intre mesele cu proteine si zaharuri este necesar sa existe patru ore diferenta, pentru ca stomacul sa-si termine procesul de digestie.
6.    Laptele nu poate fi folosit in multe combinatii deci este mai bine sa nu-l consumati in cantitati mari.

Iata o clasificarea alimentelor, care sa te ajute sa faci propriile combinatii gastronomice:
Proteine: carne, pui, branza, oua, peste, soia, iaurt
Alimente neutre: legume, fructe, salate, seminte, alune, verdeata, smantana, unt, ulei de masline
Alimente cu amidon/zaharuri:
biscuiti, paine alba, prajituri, ovaz, paste, cartofi, orez, miere/zahar, dulciuri

Poti combina proteinele cu alimentele neutre, iar produsele care contin amidon pot fi consumate impreuna cu legume si verdeturi. Evita sa mananci proteine si zaharuri la aceeasi masa.

related posts

Modifică setările cookies