Pe timpul verii, si nu numai, frumoasa bruneta isi prepara fresh-uri de fructe si legume bogate in antioxidanti si fitonutrienti ce incetinesc procesul de imbatranire a organismului si ofera tonusul de care are nevoie zi de zi.
Geanina Ilies marturiseste ca de mic copil a fost invatata de mama ei sa consume fructe si legume, atat in stare naturala cat si sub forma de suc proaspat: "Mama mi-a spus ca de cand aveam trei ani imi facea fresh-uri. M-a invatat cu fructele si legumele proaspete intr-o perioada in care copiii beau sucuri acidulate de la dozatorul din piata. Si acum mai avem storcatorul de citrice din acea perioada, ca amintire. Asa l-am invatat si pe baiatul meu, Patrick, si mi-e mai mare dragul sa vad ca nu face nazuri si ca nu prefera sa se duca in schimb la fast food", declara vedeta de televiziune.
Geanina Ilies isi face zilnic freshuri din citrice, portocale, lamai si grepfruit: "Contin antioxidanti si vitamina C, buna pentru productia colagenului. Tenul devine mai curat, radiaza de sanatate. Le amestec uneori si cu mango, ananas, banane si chiar morcovi pentru un plus de vitamina A. Sucul de rosii este bun pentru protectia pielii impotriva razelor ultraviolete, indicate in cazul in care mergem la plaja. Pentru revigorare si un tonus foarte bun, in special in perioadele cu mult stres, prepar fresh-uri din sfecla, struguri, rodii si prune. Pentru sucuri din legume aleg deobicei urzica, spanacul, broccoli si castravetii. Sunt amesteuri ciudate aparent, dar sunt deosebit de sanatoase si te obisnuiesti, in timp scurt, cu gustul lor. Avem nevoie zilnic de un adaos de vitamine si minerale, in limite decente, fara a exagera. Pentru ca altfel, daca mergem spre extreme, nu facem altceva decat sa ne dezechilibram organismul", marturiseste vedeta.
Una din retetele de fresh-uri din fructe preferate de Geanina in aceasta perioada contine urmatoarele indrediente: portocale, grapefruit, banane, mere, capsuni, kiwi, morcovi si rodie. La capitolul fresh-uri din legume, vedeta prefera un mix de spanac, castravete, telina, morcovi, la care se adauga un mar pentru un gust si mai bun.
FOTO: Remus Achim