Lectia de gatit. 5 secrete pentru prajituri pufoase


Daca ai trecut prin experienta unui blat de tort scufundat in tava stii despre ce vorbesc. In loc sa iasa o minune de pandispan, pufos ca un burete, al tau a fost plat si fara vlaga. Uite ce trebuie sa stii data viitoare ca sa nu mai dai gres cu prajitura.

Tag-uri:

Experientele pot fi, uneori, dezamagitoare in bucatarie. Ultimul esec pentru mine a fost choux pastry sau, pe romaneste, gogoselele de profiterol. In locul unor gaoci pufoase m-am trezit cu niste discuri aplatizate (gustoase ce-i drept) in care nu era niciun chip sa mai indes si crema. M-am intrebat unde am gresit pentru ca reteta am respectat-o intocmai ca la carte. Mi-am dat seama ca din cele 5 puncte cheie pentru patiserie reusita nu am putut bifa decat unul.

1. Respecta reteta. Patiseria si cofetaria nu se fac din ochi. Sunt o stiinta exacta chair daca nu ai crede. Cateva zeci de grame de faina in plus, untul prea moale sau prea tare, albusurile batute insuficient, frisca batuta prea mult pot ruina prajitura. Ca sa fii sigur ca iese perfect citeste reteta de cateva ori inainte si urmareste-o pas cu pas.

Citeste mai multe pe foodstory.ro!

related posts

Modifică setările cookies