Marcia Cross a dezvăluit motivul pentru care ea și soțul ei s-au îmbolnăvit de cancer


Marcia Cross, actrița din serialul ”Neveste disperate”, a declarat că a descoperit cauza pentru care atât ea cât și soțul ei s-au îmbolnăvit.


Marcia Cross a fost înmărmurită să afle că același virus din cauza căruia a făcut ea cancer anal i-a cauzat soțului ei cancer în gât.

Citește și: Marcia Cross, noi dezvăluiri despre diagnosticul de cancer. Ce spune simpatica actriță

Actrița din ”Neveste disperate” a fost diagnosticată în 2017, după un control ginecologic de rutină - care, până la urmă, i-a salvat viața. 

Aceasta a fost șocată când medicii i-au spus că virusul papiloma uman - cunoscut și drept HPV - a fost motivul pentru care soțul ei, Tom Mahoney, a făcut în 2009 cancer în gât, și, de asemenea, i-a provocat aceeași afecțiune și ei, câțiva ani mai târziu.

„Am cunoscut oameni care se rușinau de faptul că au cancer. Ca și cum ar fi făcut ceva rău? Adică, hai să ne înțelegem! Oricum ai destul pe cap”, a comentat aceasta. 

Actrița a urmat un tratament de șase săptămâni de radioterapie, apoi a urmat câteva ședințe de chimioterapie. „Știți, eu îmi spun mereu: dacă asta nu m-a omorât atunci este cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat”. 

Marcia militează acum pentru vaccinarea împotriva HPV, declarând că ambele ei fiice vor fi vaccinate până la finalul acestui an școlar.

HPV este o boală transmisibilă pe cale sexuală, care-i afectează pe majoritatea oamenilor de-a lungul vieții. Unele virusuri nu prezintă simptome, însă altele generează negi genitali sau chiar cancer la nivelul organelor intime, la anus, cervix sau în gât. 

Foto: Getty

Vezi și: Vaccinurile, intre mit si realitate

related posts

Modifică setările cookies