Multe au fost dățile în care s-a povestit despre proprietățile absolut fabuloase pe care le are mierea, însă, de destule ori, s-au făcut menționări despre faptul că există situații în care aceasta poate deveni toxică, iar adăugarea ei într-un aliment fierbinte pare să fie situația care o compromite în acest fel.
„Devine toxică mierea atunci când o adăugăm într-un aliment fierbinte?”, îl întreabă Adrian Artene pe Marius Tecșan, iar răspunsul specialistului, apicultor cu acte în regulă, vine să demonteze tot ce s-a spus până acum și să explice, de fapt, care este adevărul.
Apicultorul Marius Tecșan a explicat că mierea nu devine toxică, însă își va pierde toate proprietățile, dacă o adăugăm în lichid fierbinte. „Omul-albină” le recomandă oamenilor să adauge acest produs apicol în băutura lor, în momentul în care se poate ține mâna timp de 5 secunde pe cană.
„Mierea nu este bine să o ridicăm peste 40 de grade. Nu devine toxică, în schimb își pierde toate proprietățile. Și nu vrem să avem un îndulcitor, vrem să ne bucurăm de miere, cu toate proprietățile ei. Eu le recomand oamenilor, în momentul în care putem ține 5 secunde mâna pe cană, atunci este potrivit să punem mierea”, a explicat Marius Tecșan în cadrul podcastului.
Potrivit datelor Eurostat, România se află pe locul 3 în topul celor mai mari exportatori de miere din Uniunea Europeană.
Foto: capturi Youtube