Mihaela Rădulescu, apel pentru reconstruirea secției de terapie intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț


Mihaela Rădulescu a anunțat pe rețelele sociale că susține inițiativa Asociației „Dăruiește Viață” de a ridica din temelii o nouă secție de terapie intensivă la spitalul din Piatra Neamț. Secția ATI a ars la jumătatea lunii noiembrie, iar 12 pacienți și-au pierdut viața.


Asociația „Dăruiește Viață” a demarat o campanie de strângere de fonduri prin care se urmărește ridicarea unei secții de terapie intensivă, exterioară spitalului din Piatra Neamț, cu o suprafață de 850 mp. Mihaela Rădulescu susține acest proiect, mai ales că e vorba de orașul ei natal.

Într-o postare pe Instagram, prezentatoarea emisiunii Ferma. Orășeni vs săteni i-a încurajat pe români să pună mână de la mână pentru a duce misiunea la bun sfârșit.

Știți povestea. Tristă. Nedreaptă. Dar știți și că ce facem ca să reparăm contează mai mult ca orice ... A venit timpul să facem împreună ceva. Deocamdată, aș aprecia fiecare SMS la 8826. Am făcut multe împreună, de-a lungul anilor. Și n-am să încetez niciodată să vă mulțumesc. Piatra Neamț e orașul meu natal. Un motiv în plus să-mi suflec mânecile, alături de voi și de cei care au simțit că NOI chiar PUTEM să facem ce trebuie”, a scris Mihaela Rădulescu pe Instagram.

Reprezentanții Asociației „Dăruiește Viață”, care au reușit deja să ridice din temelii un spital de copii în curtea Spitalului „Marie Curie” din București, consideră că pacienții din județul Neamț au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, pentru a putea beneficia de îngrijire medicală adecvată.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț, care deservește nu doar județul Neamț, ci și localitățile limitrofe, nu dispune în acest moment de secție ATI pentru tratarea cazurilor de coronavirus sau a altor urgențe medicale. Secția ATI (Anestezie & Terapie Intensivă) este considerată inima oricărui spital de urgență - orice pacient în stare gravă, post-operator, cu traumă etc. are nevoie de tratament la terapie intensivă. 

În lipsa unei astfel de secții, pacienții trebuie mutați în alte spitale care pot acoperi acest necesar, scăzând astfel șansele de supraviețuire”, spun aceștia pe site-ul asociației.

Fotografii: PRO TV

Vezi și VIDEO: Care este destinația de suflet din România pentru Mihaela Rădulescu: “Mi-ar plăcea să-mi duc și copilul acolo”

  • Mihaela Rădulescu, apel pentru reconstruirea secției de terapie intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț

related posts

Modifică setările cookies