De Ziua Îndrăgostiților, Mihaela Bilic a comentat, pe pagina personală de Facebook, relația pe care tot mai multe persoane o au cu mâncarea, care a încetat de mult să mai fie doar un combustibil necesar pentru funcționarea corectă a organismului.
”Puțin sunt cei care încă mai mănâncă doar pentru că le e foame, majoritatea folosim mâncatul emoțional ca metodă eficientă pentru calmare, liniștire sau ca simplă (pre)ocupare. Nu e greșit să mănânci pentru că e bun sau pentru că îți place, trist este să mănânci și să nu te bucuri sau preparatul să nu fie cu adevărat gustos/delicios.
Relația cu mâncarea spune foarte mult despre toate relațiile din viața noastră, fie ele sentimentale/personale/intime sau familiale/afective. Există 2 tipologii:
- fie suntem extrem de deschiși, pasionali, impulsivi sau chiar excesivi cu sursele de plăcere din viața noastră și atunci ne asumăm să iubim/mâncăm mult, cu toate bunele și relele care decurg din asta
- fie suntem într-o încercare permanentă de a ne demonstra valoarea, de a ne controla viața, silueta și mâncarea conformându-se atunci unor reguli/strategii stricte.
In situațiile de mai sus nu e niciun mister, părțile implicate își respectă angajamentele, e un fel de "căsnicie" cu toate momentele ei de "la bine și la rău". Drama și nefericirea apar când există o relație toxică, de abuz și suferință, un amestec ciudat de dragoste și ură, pe sistemul " rău cu rău, dar mai rău fără rău"! Asta mi se pare că a devenit relația noastră cu mâncarea, o dependență păguboasă care ajunge să ne "umfle" și să ne producă mai multă suferință decât plăcere/bucurie”, consemnează Mihaela Bilic pe pagina personală de Facebook.
Vezi și: Mihaela Bilic ne dezvăluie care este metoda pentru a scăpa de surplusul de grasimi din zona abdomenului