O tânără dansatoare din Brazilia s-a ales cu brațul amputat după ce s-a internat pentru fibrom uterin


Alessandra dos Santos Silva are 35 de ani și trece prin calvarul vieții ei. Femeia, care se internase în spital pentru o operație la nivelul uterului, s-a trezit în alt spital cu brațul stâng amputat. Poliția a început o anchetă, fiindcă medicii nu au explicat cum s-a ajuns la amputarea membrului.


Alessandra dos Santos Silva este dansatoare de samba la școala Academicos do Grande Rio. De 20 de ani lucrează în saloane de coafură și e specializată în împletit părul și tehnici de implant păr. În luna februarie s-a internat în Spitalul da Mulher Heloneida Studart din Rio de Janeiro, după ce a acuzat sângerări.

Medicii i-au recomandat o operație, după ce au descoperit niște excrescențe la nivelul uterului. În noaptea de după operație, Alessandra a suferit o hemoragie puternică, așa că medicii au anunțat familia tinerei că trebuie să-i îndepărteze complet uterul (histerectomie totală), scrie g1.globo.com.

A doua zi, după ce uterul i-a fost îndepărtat, Alessandra a fost vizitată la spital de familie, care a descoperit-o intubată. Avea membrele bandajate, iar degetele mâinii stângi erau negre. Transferată la Institutul de Stat de Cardiologie Aloysio de Castro (Iecac), din Botafogo, tânăra a suferit o nouă intervenție.

Brațul era în pericol de necroză, motiv pentru care medicii au făcut tot posibilul să-l salveze, prin drenaj.

Procedura a eșuat, iar echipa medicală a decis să-i amputeze tinerei brațul, de la cot în jos. Nimeni nu știe nici azi ce s-a întâmplat în corpul pacientei, de a reacționat în acest fel.

A trebuit să alegem între braț și viața Alessandrei”, au spus medicii, conform sursei citate. Sursa foto: TV Band Rio

Plimbată între spitale, medicii se declară depășiți de situație

Alessandra dos Santos Silva a avut un șoc când s-a trezit și a descoperit că nu mai are un braț și că se află în alt spital. La cinci zile de la amputare, tânăra dansatoare a fost externată, însă starea ei de sănătate s-a agravat. Rinichii și ficatul nu mai funcționau optim, ea fiind în prag de infecție generalizată.

Medicii au fost îngrijorați de felul în care au fost cusute țesuturile pacientei și au recomandat întoarcerea ei la Spitalul da Mulher Heloneida Studart. Familia a refuzat și a încearcat să caute altă unitate medicală. După ce a fost respinsă de mai multe spitale, Alessandra a ajuns la la Spitalul Maternidade Fernando Magalhães, apoi transferată la Spitalul Municipal Souza Aguiar.

Tot acest chin a fost extrem de costisitor pentru familie, care încă așteaptă un răspuns de la medicii care au operat-o. Rudele fetei vor să știe de ce s-a ajuns la amputarea brațului, după o intervenție la nivelul uterului

Dansatoarea și-a luat un avocat și urmează să cheme în judecată spitalul, pentru despăgubiri.

Vreau să plătească cei responsabili, ca spitalul să-și asume responsabilitatea, pentru că au reușit să-mi pună capăt vieții. Mi-au distrus munca, cariera, visul... totul”, a spus Alessandra, conform sursei citate.

Înainte de amputarea brațului, Alessandra dos Santos Silva avea toată viața în față. Ea consideră că echipa medicală i-a ruinat visul de a avea copii și i-a pus în pericol cariera. 

Reprezentanții Departamentului de Stat al Sănătății a declarat că va deschide o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat la Spitalul Heloneida Studart. În același timp, poliția a solicitat documentele medicale ale pacientei și derulează propria anchetă.

Fotografii: TV Band Rio YouTube/TV Globo

Vezi și VIDEO:

  • O tânără dansatoare din Brazilia s-a ales cu brațul amputat după ce s-a internat pentru fibrom uterin

related posts

Modifică setările cookies