Oamenii de stiinta “coc” in laborator carnea artificiala. Ai da 250.000 de euro pe un hamburger?


Carnea de cultura  - burgeri sau carnaciori crescuti in laboratorul din Petri, in loc sa fie facuti din animale taiate – poate fi solutia pentru hranirea populatiei in crestere a planetei, pentru salvarea mediului inconjurator, dar si pentru salvarea a milioane de animale. Pana atunci, insa, ar putea sa mai treaca ceva timp si, cu siguranta, nu va fi ieftin, scrie Reuters.

Tag-uri:

Primul hamburger creat in laborator va costa undeva in jur de 250.000 de euro, spune Mark Post, biolog la Univestitatea din Maastricht, Olanda, care spera sa scoata cat mai repede pe piata noua delicatesa.   “Primul hamburger va fi o dovada ca faptului ca se poate”, a spus Post, pentru Reuters. “Cred ca putem face acest lucru in anul care vine”, a explicat omul de stiinta.   Poate ca suna ca o imitatie, dar culturile artificiale de carne se aseamana foarte bine cu cea care provine de la animale si sunt diferite de carnea fabricata din proteine vegetale, ca cea din soia.  

Afla mai multe de pe incont.ro.

related posts

Modifică setările cookies