Obisnuiesti sa gatesti carnea la cuptor sau in tigaie? Vezi la ce risc iti supui organismul


Carnea rumenita la cuptor, tigaie sau gratar produce o serie de chimicale, ce pot afecta organismul. Vezi despre ce este vorba si cum poti preveni eventualele afectiuni.


Conform unor studii realizate de o echipa de cercetatori din America, se pare ca modalitatea in care este gatita carnea este extrem de importanta pentru sanatate.

Carnea rumenita la cuptor, in tigaie sau chiar si pe gratar produce o serie de chimicale, cunoscute sub numele de produsi de glicare avansata, care pot creste riscul de dezvoltare a dementei. 

Potrivit bbc.co.uk, se pare ca acesti produsi se formeaza in momentul in care proteinele sau grasimile intra in contact cu zaharul, iar o dieta bogata in acest sens afecteaza creierul.

"Concluzia la care am ajuns este ca aparitia dementei este influentata de consumul bogat de produsi de glicare avansata. De retinut este faptul ca reducerea consumului unor alimente care produc astfel de substante chimice poate fi considerata o metoda eficienta de prevenire." a declarat unul dintre reprezentantii echipei care s-a ocupat de acest studiu.

"Avand in vedere ca sansele de a gasi un tratament pentru Alzheimer sunt destul de indepartate, este important sa facem toate eforturile necesare pentru a preveni aceasta boala.", a completat medicul Simon Ridley.

related posts

Modifică setările cookies