Aparat dentar fix metalic

Aparatele fixe metalice sunt printre cele mai utilizate tipuri de aparat dentar, datorită eficienței lor în corectarea diverselor probleme ortodontice, costului accesibil și durabilității acestora. Acesta este compus din brackeți metalici atașați pe dinți și un arc metalic care îi unește. Totuși, din cauza materialului din care este fabricat, acest tip de aparat dentar poate fi neplăcut din punct de vedere estetic pentru unii pacienți. Dacă dorești să afli cat costa un aparat dentar metalic, ne poți contacta la clinica noastră pentru mai multe detalii.

Aparat dentar fix din safir

Aparatul dentar din safir este o alegere excelentă pentru pacienții care doresc o opțiune mai plăcută estetică. Acesta este confortabil și discret datorită transparenței brackeților. Un alt avantaj este că brackeții din safir nu își schimbă culoarea în timp, menținând un aspect plăcut pe toată durata tratamentului. Apartul ortodontic poate fi o soluție de tratament chiar și pentru pacienții care au și alte lucrări dentare, cum ar fi coroane, plombe, sau implantul dentar.

Aparat dentar fix din ceramică

Aparatul dentar ceramic este o opțiune mai estetică decât cel metalic, dar nu este la fel de rezistent. Acest tip de aparat este preferat de pacienții care doresc un zâmbet discret, similar cu aparatul din safir. De asemenea, este o opțiune potrivită pentru pacienții care sunt alergici la materialele din compoziția aparatului metalic. Oferă un aspect natural al danturii și nu este foarte vizibil, dar există posibilitatea de a se păta. De aceea, se recomandă o atenție sporită acordată igienei orale.

Aparatul dentar Invisalign

Un aparat Invisalign reprezintă o soluție modernă și estetică pentru îndreptarea dinților. Acesta constă în niște gutiere transparente invizibile care aplică o forță controlată pentru a corecta alinierea dinților. Este confortabil, comod și nu produce leziuni la nivelul mucoasei bucale. Gutierele pot fi îndepărtate în timpul meselor, nu implică restricții alimentare severe, și sunt personalizate pentru fiecare pacient în parte. Este o opțiune tot mai populară datorită factorului estetic, fiind aproape insesizabil atunci când este purtat. Totuși, acest tip de aparat este mai potrivit pentru cei care nu au probleme ortodontice mai severe.

Aparatul dentar lingual

Aparatul dentar lingual este un tip de aparat ortodontic care se plasează pe partea interioară a dinților. Acest tip de aparat este potrivit și în cazurile mai complexe, cum ar fi înghesuirile dentare (malocluziile) sau mușcăturile incorecte. Printre avantajele aparatului lingual se numără confortul, riscul redus de apariție a cariilor și durabilitatea.

Sursa foto: Freepik


Bibliografie:

· my.clevelandclinic.org, https://my.clevelandclinic.org/health/treatments/24601-teeth-braces, accesat la 24.06.2024;

· bellevueorthodontist.com, https://bellevueorthodontist.com/braces/types-of-braces/, accesat la 24.06.2024;

· www.news-medical.net, https://www.news-medical.net/health/Types-of-Dental-Braces.aspx, accesat la 24.06.2024


*Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.