Relațiile intime în scop terapeutic, surogat pentru iubire. Statul care plătește pentru întâlnirile în doi


Sexul este parte din viața noastră și, spun specialialiștii, consolidează relațiile dintre oameni. Când apropierea fizică lipsește. viața de cuplu se șubrezește. Autoritățile din Israel au găsit soluția.


Israel a fost prima țară din lume care a introdus un program guvernamental care încurajează relațiile intime între persoane care nici nu se cunosc. Pe cheltuiala statului, soldații israelieni care au fost grav răniți în teatrele de operațiuni pot avea parte de servicii sexuale care servesc ca terapie.

Terapia cu parteneri surogat este des întâlnită și în SUA și implică mereu acest trio: un terapeut licențiat, un „client” și un partener surogat. Scopul este acela de a-l face pe „client” să se simtă confortabil în compania altei persoane, de cele mai multe ori de sex opus. 

Persoanele care nu reușesc să aibă un partener de sex sunt cele care apelează, cel mai adesea, la acest servicii. În ciuda deselor acuzații de prostituție, specialiștii spun că terapia cu parteneri surogat îi învață pe oameni cum să ajungă la relații intime și, în final, să facă sex.

Citește și: Educația sexuală în 2021: pe mobil, nu în școli

Terapia sexuală este, în multe privințe, terapie de cuplu și, dacă cineva nu are un partener, atunci nu poate finaliza procesul. Surogatul, el sau ea, este acolo pentru a juca rolul partenerului într-un cuplu”, spune dr. Ronit Aloni, terapeut sexual, conform bbc.com.

Specialista mărturisește că cei care vin la ea nu o fac pentru plăcere, ci în scop terapeutic. Ei vor să știe că pot oferi plăcere altcuiva și că pot primi același lucru de la altcineva.

Experții spun că terapia cu parteneri surogat este indicată persoanelor care au suferit traume de pe urma abuzurilor, celor care au puțină experiență (sau chiar deloc) în relații intime sau persoanelor nemulțumite de felul cum arată. Totodată, cei care au temeri și anxietăți în ceea ce privește relațiile sexuale, intimitatea și atingerile și persoanele cu diverse forme de handicap fizic apelează des la aceste servicii.

Fotografii: Shutterstock

Vezi și VIDEO: 

  • Relațiile intime în scop terapeutic, surogat pentru iubire. Statul care plătește pentru întâlnirile în doi

related posts

Modifică setările cookies