Reguli de baza:
Dieta consta in trei mese fixe pe zi si doua gustari. Prima gustare este constituita din fructe de sezon (maximum 300g), iar a doua din nuci, morcovi sau ardei gras
Se vor bea minimum 2L de apa si ceai neindulcit pe zi.
Intre mese si gustari se lasa o pauza de 2-3 ore.
Ultima masa se ia cu 3 ore inainte de ora de culcare, pentru a lasa timp suficient digestiei.
La micul dejun se va bea o cafea neagra sau un ceai verde, neindulcit.
Nu folositi alte condimente in afara de sare (cantitati moderate) si piper.
3 alimente pe care nutritionistii NU le recomanda mamicilor care vor sa slabeasca dupa nastere
Ziua 1:
Mic-dejun: salata de patrunjel cu 2 rosii + ½ lipie de graham Gustare: o portocala
Pranz: sote de mazare + un snitel de soia (fiert)
Gustarea 2: un morcov mare, crud
Cina: o salata: rosie, ceapa, salata verde si 50g de ciuperci la cutie
Ziua 2:
Mic-dejun: 50 g cereale de ovaz cu lapte de soia
Gustare: un mar
Pranz: supa crema de legume si salata de vinete (fara maioneza) pe ardei gras
Gustarea 2: 40 g de nuci crude (aprox o mana)
Cina: un dovlecel la gratar cu mujdei de usturoi (o lingura de ulei de masline)
Ziua 3:
Mic-dejun: 2 felii de paine integrala cu salata de vinete (fara maioneza)
Gustare: 2 kiwi mici
Pranz: ciuperci la gratar + amestec de legume congelate (morcov, broccolli, conopida, etc)
Gustarea 2: un ardei capia
Cina: un bol de supa de rosii (fara orez)
5 mancaruri procesate pe care un copil nu trebuie sa le consume
Ziua 4:
Mic-dejun: salata de patrunjel cu 2 rosii + ½ lipie de grahamGustare: salata de fructe (mar, portocala, kiwi) maximum 300g
Pranz: ghiveci de legume (morcov, vinete, dovlecel, telina, etc; excludeti cartofii si folositi maximum 2 linguri de ulei de masline la preparare)Gustarea 2: o mana de migdale crude
Cina: salata de cruditati cu lamaie stoarsa (morcov si telina, fara mar)
Ziua 5:
Mic-dejun: doua felii de paine integrala cu fasole batuta + o rosieGustare: 2 mandarine mici
Pranz: un bol de ciorba de legume si 200 g mancare de linte
Gustarea 2: 2 morcovi cruzi
Cina: 200 sote de spanac + gogosar murat
Ziua 6 (se repeta ziua 2)
Mic-dejun: 50 g cereale de ovaz cu lapte de soia
Gustare: un mar
Pranz: supa crema de legume si salata de vinete (fara maioneza) pe ardei gras
Gustarea 2: 40 g de nuci crude (aprox o mana)
Cina: un dovlecel la gratar cu mujdei de usturoi (cu o lingura de ulei de masline)
Ziua 7
Mic-dejun: mar cu biscuiti: 2-3 biscuiti de ovaz, ceai de fucte neindulcit si un mar ras
Pranz: mancare de praz cu masline
Gustare: 40 g alune de padure
Cina: 200g piure de urzici cu salata de sfecla rosie si hrean
Sursa: Cori Gramescu/ LADYFIT