Studiu: cercetătorii au arătat că berea are și un beneficiu-surpriză


Consumul moderat de bere scade riscul de apariție a bolilor cardiovasculare, potrivit unui studiu transmis de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție și citat de AGERPRES.


"Studiul a evaluat impactul consumului moderat de bere asupra echilibrului fluido-coagulant, prin măsurarea concentraţiei unor componente ale sângelui, factori ai sistemului natural de molecule cu activitate anti-coagulantă şi pro-coagulantă. Este vorba despre proteinele C şi S - cu rol de oprire a procesului de coagulare -, fibrinogenul - un marker al inflamaţiei şi al stării de hipercoagulabilitate -, PAI-1 (inhibitorul activatorului plasminogenului) cu rol de oprire a procesului de coagulare şi homocisteina - marker al disfuncţiei endoteliale", se arată în studiul citat de AGERPRES.

Acest studiu a fost făcut pe un eşantion reprezentativ pentru aria medicală studiată şi a implicat subiecţi cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani sănătoși din punct de vedere clinic.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), bolile cardiovasculare reprezintă 31% din cauzele de deces la nivel internaţional, la noi în ţară acestea reprezentând principala cauză de deces, cu peste 57% din totalul înregistrat la nivel naţional.

,,Adoptarea unui stil de viaţă sănătos, care presupune un regim alimentar echilibrat şi exerciţiu fizic constant, poate contribui la prevenirea multora dintre formele bolilor cardiovasculare. De aceea, este foarte important să putem evalua cât mai corect impactul pe care stilul nostru de viaţă, care include, evident, şi preferinţele noastre alimentare, îl are asupra sănătăţii inimii.", mai arată studiul citat de AGERPRES.

related posts

Modifică setările cookies