Substanțe cancerigene depistate în scutecele pentru bebeluși. "Creăm cancer, în mod voluntar!"


Scutele pentru copii conţin substanţe periculoase, în concentraţii mai mari decât cele admise, arată un raport al Agenţiei Naţionale de Securitate Sanitară din Franţa.


Guvernul francez a încercat să-i liniștească  pe părinții care au descoperit cu groază rezultatele unei analize a Agenției de Securitate Națională de Sănătate (ANSES).

Ancheta sanitară a vizat 23 de modele de scutece de unică folosinţă, cele mai vândute pe piaţa franceză şi toate au picat testul toxicităţii.

 

"Zi și noapte, copiii sunt expuși la agenți cancerigeni sau șaizeci de perturbatori endocrini, inclusiv pesticidele interzise în multe țări (lindan, quintozen), glifosat, erbicide sau dioxine. Acestea pot migra în urină și intră în contact prelungit cu pielea bebelușului."

 

Potrivit cifrelor oficiale, un copil foloseşte în medie, în primii ani de viaţă, aproximativ 5.000 de scutece de unică folosinţă.

 

Raportul spune că multe mărci de scutece sunt periculoase pentru sănătatea copiilor, însă nu să și numele acestor mărci!

Producătorii și distribuitorii au fost rugați să ia „măsuri în cincisprezece zile  pentru eliminarea acestor substanțe din scutecele pentru copii.

Părinții sunt îngrijorați, ar dori să știe care sunt mărcile.  Informarea consumatorilor este obligatorie, în special în cazul unui produs periculos pentru sănătate. ANSES afirmă în mod clar că unele dintre substanțele în cauză sunt considerate a fi cancerigene sau cu efecte endocrine.

 

"Vorbim despre bebeluși. Este cunoscut faptul că sugarii sunt hipersensibili la substranțele chimice. Noi creăm cancere pe termen lung. Și o facem voluntar, pentru că știm riscul. Nu este normal să continuăm să vindem aceste produse." a declarat Quentin Guillemain,  purtător de cuvânt al asociației  Génération écologie. 

O comisie a guvernului francez se va reuni peste 6 luni. 

"Nu înțeleg de ce așteptăm încă șase luni să facem ceva. Atunci când există un pericol pentru sănătate, produsele trebuie eliminate de pe piață sau retrase.", a mai spus acesta. 

  • Substanțe cancerigene depistate în scutecele pentru bebeluși. Creăm cancer, în mod voluntar!

related posts

Modifică setările cookies