Medicul nutritionist Andreea Dragomirescu ne face topul alimentelor care nu trebuie sa ne lipseasca toamna asta din frigider.
1. Branzeturi, in special cele de capra
Branzeturile de capra sunt recomandate si de medicul nutritionist Mihaela Bilic. “Grasimile din laptele si branza de capra sunt emulsionate, asta inseamna ca moleculele lor sunt mult mai mici decat in laptele de vaca si se pot absorbi mai bine din tubul digestiv, sunt mai usor de digerat”, spune Mihaela Bilic.
In schimb, numarul de calorii din lactatele de capra este similar cu al produselor facute din lapte de vaca.
Bogate in proteine, calciu si potasiu, lactatele de capra au si alte beneficii, mai ales pentru persoanele cu afectiuni cardiovasculare: impiedica cresterea tensiunii arteriale si protejeaza impotriva aterosclerozei”.
2. Cerealele integrale –grau integral, orez integral, hrisca, porumb si faina din porumb intergral.
3. Leguminoasele – soia, linte, naut si fasole, bogate in proteine si minerale. Ne pot ajuta cu un surplus de energie
4. Fructele si legumele toamnei
5. Ciupercile, ouale, mierea, polenul
“Ar trebui sa evitam zaharul alb rafinat, faina alba, uleiul rafinat, chiar si lactelele de vaca”, spune Andreea Dragomirescu.