Avand in vedere acest criteriu de plecare, ne-a fost usor sa restrangem optiunile pe care le aveam la dispozitie. Astfel, in cautarile noastre pe net am descoperit un restaurant deschis de curand, despre care se spune ca pretuieste cu adevarat traditiile spaniole. O ora mai tarziu paseam deja intr-o splendida cladire recent renovata, din zona centrala a Bucurestiului, Restaurantul Casa Marie Aan. Am fost intampinati chiar de managerul restaurantului, care ne-a povestit cu mult entuziasm si caldura despre visul care a facut posibila deschiderea acestui loc de rasfat culinar.
Casa MarieAan, asa cum am constatat in orele petrecute acolo, propune cu siguranta un nou concept de restaurant, oferind trei zone diferite, atat ca atmosfera dar si ca experienta. La demisol este taperia ideala pentru iesirile ad hoc cu prietenii, unde la un pahar de vorba puteti incerca cu toata increderea din varietatea de tapas traditionale.
Cele doua saloane atent decorate de la nivelele superioare, care va ofera posibilitatea sa luati pranzul sau cina intr-o atmosfera eleganta, clasica, dar in acelasi timp familiara, vin sa completeze conceptul unic al restaurantului.
Despre cea de-a treia zona a restaurantului, „Business launge”, managerul ne-a vorbit foarte incantat. Decoratiunile folosite imbinau stilul spaniol, cu puternice influente marocane. Pielea verde, prelucrata in stil „Cordoban”, cu care a fost decorat barul, fusese comandata din Cordoba. Canapelele elegante si extrem de confortabile iti creaza senzatia ca esti tratat ca un seic intr-o oaza luxoasa din desert!
Am petrecut in Casa MarieAan cateva ore bune, extrem de placute si, daca ar fi sa asociez restaurantul cu cateva cuvinte, acestea ar fi: atmosferă foarte prietenoasa si calda, servire ireprosabila si mai ales mancare nemaipomenit de buna. Carnaciorii afumati, feliile de branza Manchego sau hamonul iberic, maslinele, boquerones, calamarii, madrilenian „callos”, vinete Almagro’s, albondigas (chiftelute) sunt doar cateva dintre deliciile de care eu si prietenii mei ne-am bucurat si pe care abia asteptam sa le gustam data viitoare cand mergem acolo. Iar prajitura calda de mere cu inghetata de vanilie – de milioane! Nu mai vorbim de tarta de branza cu fructe de padure! Un desert divin!
Unul dintre clienti, mai prietenos, a intrat in vorba si ne-a spus ca restaurantul are o mare problema cu desertul! Este prea bun! Servirea este ireprosabila. Noi am avut placerea sa ii cunoastem pe bucatarul sef si pe cel spaniol (din Cordoba!), care au tinut sa sublinieze cu mandrie ca mai toate produsele sunt autentic spaniole si sunt special importate din Spania de Casa MarieAan.
Datele de contact ale restaurantului le gasiti pe www.restaurantcasamarieaan.ro