In loc de prajire pregatiti alimentele la gratar, la cuptor, fierte sau inabusite.
In orice casa trebuie sa existe tigai antiaderente. La cuptor inlocuiti uleiul cu apa, vin, sos de rosii, ierburi aromate si condimente.
Nu puneti ulei in ciorba, e gustoasa si fara „stelute de grasime”. Eventualele urme de grasime pot fi eliminate usor dupa ce oala a stat la rece cateva ore. Alegeti mezelurile care sa pastreze forma carnii (piept de pui afumat, pastrama, muschi file) si nu pe cele transformate in pasta (parizer, salam). Puneti uleiul in salata cu lingura, nu cu sticla! De multe ori un „tur” complet de sticla deasupra castronului inseamna 6-7 linguri de ulei.
Degresati carnea inainte de a fi gatita, inclusiv pielea de la pui si peste si nu folositi aripioarele. Nu folositi zeama de carne ramasa in tava. Orice conserva folositi trebuie sa fie in saramura sau in suc propriu (apa, otet, lamaie), nu ulei.
Mihaela Bilic in indeamna sa alegem intotdeauna variantele LOW FAT pentru maioneza, dressing-uri de salata, paste de branza, iaurt. Exista chiar spray-uri speciale cu grasime pentru gatit, care nu este digerabila si nici absorbabila, deci nu contine calorii.