Vrei să slăbești și să te detoxifiezi? Ține o cură cu urzici


Primăvara este perioada anului în care trebuie să profităm la maximum de beneficiile incredibile ale urzicilor. 


Urzica (Urtica dioică) este o specie de plante erbacee, perene, din genul Urtica, familia Urticaceae.

 

Urzica este răspândită prin locuri necultivate de la câmpie, deal sau munte, în Europa, nordul Africii, Asia și America de Nord. Le poți vedea de primăvara devreme până toamna, târziu, pe lângă garduri, pe marginea drumurilor și a apelor, în grădini, livezi, pe dealuri.

 

 

Unele dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale urzicii includ capacitatea să de a detoxifia organismul, de a îmbunătăţi eficienţa metabolică, stimularea sănătăţii sistemului imunitar, creşterea circulaţiei, îmbunătăţirea nivelul de energie, minimizarea simptomelor menopauzei, vindecarea bolilor de piele. 

 

 

Urzicile sunt un adevărat miracol pentru organism. O cură de urzici ajută la eliminarea stării de anemie, curată sângele, înlătura bacteriile, ajută la combaterea bronșitelor și a astmului. De asemenea, consumul de urzici accelerează metabolismul, ajutând la slăbit.

 

Urzicile au efecte benefice și asupra pielii, ajutând la regenerarea mai rapidă a țesuturilor și cicatrizarii rănilor. Urzică se mai folosește și în tratamente cosmetice pentru ten sau par gras.

 

Urzica poate îmbunătăţi eficienţa absorbţiei de nutrienţi a intestinului, asigurându-se că procesele digestive funcţionează fără probleme, prevenind astfel acumularea de toxine periculoase.

 

Urzica este o foarte eficientă împotriva diferitelor stări inflamatorii, cum ar fi artrită sau durerile musculare cronice. Cercetările au arătat că ceaiul de urzică sau de suplimente pe bază de plante pot trata în mod eficient guta, calmează durerile musculare şi reduc simptomele de artrită.

 

De asemenea, stimulează sistemul limfatic, ajutând organismul să scape de toxinele în exces din rinichi. Ca urmare a faptului că este o bogată sursă de nutrienţi, urzica este recomandată în diete, dar şi în timpul postului!

 

 

Urzicile pot fi cele mai bune prietene ale tale în curele de slăbire, deoarece au un indice glicemic mic. Acest lucru înseamnă că păstrează nivelul zahărului din sânge la cote normale și îți conferă energie pe o perioadă lungă de timp. O cană de urzici opărite conține doar 37 de calorii și 0,1 g de grăsime

 

 

Despre urzici ar mai trebui să știi că nu au colesterol, nu au sodiu și nici zaharuri, au 1,3 grame de carbohidati, 4,4 grame de fibre și 5,9 grame de proteine la fiecare 100 de grame.

 

Urzicile suprima pofta de mâncare, datorită celor doi neurotransmițători care se găsesc în special în perișorii acestei plante: serotonina și acetilcolina.

 

Consumat de două pe zi, ceaiul de urzici curăță organismul de toxine și stimulează digestia. Se bea neîndulcit și este bine să nu depășești doză recomandată de specialiști, altfel poate scădea tensiunea arterială.

  • Vrei să slăbești și să te detoxifiezi? Ține o cură cu urzici

related posts

Modifică setările cookies