Vrei sa slabesti usor si fara efort? Iata ce trebuie sa incerci VIDEO


Thai Chi este o combinatie de miscari lente, relaxante si respiratie controlata. Este cea mai usoara forma de arta martiala , originara din traditia chineza.


Thai Chi este o practica energetica insotita de miscari lente si circulare, care ajuta atat corpul, cat si mintea. Fiecare pozitie are legatura cu urmatoarea, fara pauza, iar trupul se afla in miscare in mod constant. Practica impleteste armonios relaxarea fizica si psihica in timp ce intareste musculatura, tendoanele si articulatiile.

Aceasta practica este recomandata tuturor, indiferent de varsta si de afectiuni. Ajuta coloana vertebrala in cazut eventualelor afectiuni, dar relaxeaza si muschii. Este recomandata hipertensivilor, persoanelor care sufera de artrita, boli de inima, cancer, tulburari digestive sau depresii. Dezvolta flexibiltatea, forta musculara dar si echilibrul.

Thai Chi reduce stresul cotidian, imbunatateste mobilitatea, echilibrul, intareste musculatura si asigura longevitatea, insa nu forteaza organismul prea mult, miscarile fiind gratioase si lente. 

Poate fi practicat oriunde si oricand, fiind implicate alergari usoare, miscari similare aerobicului si exercitii simple de relaxare. Este nevoie de un echipament lejer si de liniste. Exercitiile Tai Chi nu au caracter competitiv si chiar daca sunt facute in grup, fiecare lucreaza in ritmul sau personal. Simplitatea si eficienta lor face sa poata fi facute cu regularitate. Iata cateva miscari:

Ai incercat vreodata Tai Chi? Ti se pare interesant?

related posts

Modifică setările cookies