Cum sa-ti protejezi pielea impotriva razelor solare
Expunerea la soare nu trebuie sa fie evitata, atata timp cat nu este excesiva si iti iei toate masurile de precautie. Studiile arata ca oamenii care traiesc in zone ale globului cu mai putine zile insorite intr-un an sunt mult mai predispusi la depresii decat cei care se bucura de soare. Asa ca, nu te feri complet de soare, ci incearca sa adopti „obiceiuri bune” fata de expunerea la soare.
Protectia solara a pielii este necesara zilnic, nu doar in timpul vacantelor la mare. Factorul de protectie solara (SPF) reprezinta abilitatea filtrelor solare de a incetini eritemul solar. Teoretic, daca aplici un factor de protectie 10, incetineste aparitia rosetei cu de 10 ori timpul in care s-ar fi instalat aceasta fara sa se fi aplicat factorul de protectie.
Trebuie sa stii ca produsele solare, chiar cu indice ridicat sau etichetate cu ecran total, nu protejeaza complet de razele ultraviolete. De aceea, fa tot posibilul sa eviti orele de varf 10.00-16.00 si ai grija sa porti intotdeauna imbracaminte adecvata: tricou ( acopera umerii), palarie ( acopera capul, urechile si gatul) si ochelari de soare ( nu doar un moft, ci absolut necesari pentru protejarea retinei).
Care sunt cele mai noi produse Ivatherm
Ivatherm iti ofera pentru acest sezon, produse eficiente de protectie solara, cu SPF mediu si ridicat.
Destinat protectiei pielii sensibile, deschise la culoare sau aflata in primele zile ale expunerii la soare, Laptele hidratant cu protectie solara SPF 25 (150 ml) ofera efectul anti-UVA si UVB si previne imbatranirea cutanata determinata de soare. Rasfata pielea, conferindu-i un aspect sanatos si catifelat prin actiunea ingredientilor sai antioxidanti, hidratanti, antiinflamatori (tinctură de plante aromatice, ulei de masline, Aloe Vera, alfabisabolol, vitamine A, C, E , apa termala Herculane).
Spray-urile pentru protectie solara ridicata SPF 50+ (125 ml) pentru copii si adulti asigura protectia maxima a fetei si corpului expuse la soare. Au efect fotoprotector, calmant, antiiritant si antiinflamator. Optimizeaza rezervele hidrice si limiteaza pierderile de apa, redau starea de confort a pielii. Se aplica uniform pe intreaga suprafata a corpului inainte si in timpul expunerii la soare pentru a obtine o protectie durabila, eficienta si un bronz sanatos si stralucitor. Ingredientii sai (apa termala Herculane, Heliomoduline®, Aquaxyl®, Calmiskin®) optimizeaza rezervele hidrice si limiteaza pierderile de apa la nivelul pielii, reduc inflamatia si redau starea de confort a pielii.
Ivatherm Lapte de corp dupa plaja (150 ml) reprezinta un veritabil complex hidratant si nutritiv care compenseaza lipsa in apa si lichide a pielii uscate, continand alfabisabolol, ulei de masline, unt de Karité (unt de Shea), vitaminele A,C,E. Hidrateaza, calmeaza si restructureza pielea sensibila agresata de expunerea la soare. Reduce eritemul solar (roseata), pruritul (mancarimile), usturimea si senzatia de “piele intinsa”. Are efect cicatrizant si antiinflamator, accelereaza vindecarea arsurilor provocate de soare. Asigura mentinerea bronzului pe o perioada mai indelungata si reduce descuamarea accelerata.
De ce trebuie sa te protejezi impotriva razelor solare
Pentru ca razele UVA si UVB pot induce eritem (roseata), pigmentari (fotodermatoze) si imunosupresie (cancer).
Consecintele expunerii cronice la soare asupra pielii devin vizibile atunci cand compari zonele expuse permanent la soare (fata, piept, fata externa a bratelor) cu fata interna a bratelor si picioarelor. Imbatranirea pielii are determinare interna si externa, iar soarele este principalul factor extern. La microscop, efectele pot fi: atrofia epidermului si dermului, elastoza (pierderea elasticitatii pielii), cu fragmentarea si ingrosarea fibrelor de colagen, de elastina si chiar calcifierea lor.
Apar cresterea fragilitatii vaselor de sange, zone de roseata, cheratoze, fotodermatoze, pigmentari permanente. UV sunt responsabile de modificari majore la nivelul ADN-ului, dar si de producerea stresului oxidativ si eliberarea de radicali liberi, ca urmare a procesului inflamator, inducand uneori aparitia cancerului.