Este vorba despre cel mai modern instrument de facilitare a accesului la consiliere psihologică pus la dispoziția persoanelor cu (potențiale) probleme legate de practicarea în exces a jocurilor de noroc ori apropiaților acestora.
Astfel, Asociația Joc Responsabil își extinde aria de metode prin care sprijină persoanele care au întrecut limita recreațională a acestui tip de divertisment.
Serviciul „Consiliere 24/7” poate fi accesat în cadrul noului website al Asociației Joc Responsabil, www.jocresponsabil.ro, acolo unde, pe lângă interfața complet schimbată, a fost integrat un modul de chat online prin care orice jucător poate intra în legătură directă cu unul dintre psihologii Joc Responsabil. Serviciul „Consiliere 24/7” este un serviciu non-stop, disponibil 24 de ore, 7 zile pe săptămână.
„Jucătorul care se hotărăște să se controleze are nevoie de sprijin imediat. Orice amânare îi permite să se răzgândească, tocmai de aceea consilierea 24/7 este extrem de utilă. În consilierea online îl abordăm nu doar psihologic, ci și social. Mai mult, suntem una dintre țările care au acum un sistem de consiliere avansat, iar experiența noastră de până acum ne arată că această metodă este de cele mai multe ori accesată de cei care caută pentru prima dată metode de tratament a problemelor legate de jocurile de noroc.
De asemenea, consilierea psihologică online este preferată de clienți pentru că primesc un răspuns imediat, păstrează anonimatul, oferă un grad sporit de confort acestora și poate fi accesată ușor. În plus, le dă clienților posibilitatea de a alege modalitatea în scris sau audio înainte de a avea o conversație față în față”, a declarat Dr. Cristian Andrei, psihiatru, expert și ambasador al programului „Joc Responsabil”.
Lansarea serviciului „Consiliere 24/7” vine în contexul în care rapoarte de specialitate publicate la nivel internațional arată că tehnologia a influențat pozitiv în ultimii ani modul în care psihologii abordează comportamentul compulsiv pe care anumite persoane îl pot manifesta față de jocurile de noroc.
Pe lângă serviciul abia lansat, programul ,,Joc Responsabil” are în acest moment o acoperire națională prin cabinete de consiliere în București, Cluj-Napoca, Iași, Craiova și Constanța, unde persoanele interesate pot beneficia de cinci ședințe gratuite de evaluare și consiliere psihologică.
Deopotrivă, orice persoană din România poate primi consiliere prin intermediul liniei telefonice gratuite, 0800.800.099, dar şi online, accesând www.jocresponsabil.ro, portal prin care se pune la dispoziție un chestionar anonim de autoevaluare prin care poate afla dacă obiceiul de a juca a devenit riscant pentru acesta sau pentru cei din jur.