Cât de periculos este coronavirus pentru copii? Am stat de vorbă cu un pediatru din Italia


În ultimele săptămâni toată lumea vorbește numai despre coronavirus. La peste 90.000 de oameni infectați și peste 3000 de decese, este normal… Ne uităm urât când vedem la televizor știri cu românii care au golit rafturile de alimente din supermarketuri, dar același lucru se întâmplă și în zonele afectate din Italia, Germania sau Statele Unite.


Italia este cea mai afectată țară din Europa. Întâmplător, cunosc un medic pediatru din Parma, la care am fost chiar în vizită în urmă cu câțiva ani. Claudia, “dotoressa”, cum îi spunem noi, a ieșit la pensie de mai mulți ani, însă suplinește, din când în când, alți medici pediatri atunci când este nevoie. Am stat un pic de vorbă cu ea despre cum este situația în Parma.

“La momentul asta, în Italia lumea este mai mult preocupată de daunele care sunt aduse economiei de coronavirus. Într-adevăr, în urmă cu două săptămâni oamenii s-au temut foarte tare: au golit rafturile de mâncare din supermarketuri, dar și pe cele cu dezinfectanți. S-au închis școlile, teatrele, cinematografele. Au rămas deschise doar birourile, clinicile și spitalele”, a spus Claudia pentru mamapentrudoi.ro.

Ce spune "dotoressa" despre coronavirus la copii citiți pe www.mamapentrudoi.ro.

 

Citeste si: 23 de informații esențiale despre coronavirus pe care orice român trebuie să le știe

 

 

a mai scris și

Modifică setările cookies