Informația deținută nu mai înseamnă demult putere! Ce pun eu, ce punem noi în loc?


Undeva prin anii 1500, a fost odată ca niciodată un nene de la curtea engleză, Francis Bacon pe numele lui, filosof, om de știință, orator și lista din CV poate continua liniștită. Că de nu ar fi așa stufoasă, nu s-ar povesti, nu? Bacon a spus ceva ce a rămas literă de lege până în zilele noastre! 500 și ceva de ani mai târziu: informația este putere.


AM AUZIT DE ATÂTEA ORI ACEASTĂ FRAZĂ….

conform căreia deșteptăciunea e brățară de aur – și cercei, și colier și inel și ce mai vreți voi, că dacă fiecare astfel de observație s-ar materializa în câte un giuvaier, aș fi mai “haurită” ca un faraon. Un fel de faraoancă, așa, potrivită nu pentru Bacon de la 1500, ci pentru Salam al zilelor noastre (pam pam).

Dar nu, deșteptăciunea, inteligența, informația, nu înseamnă putere. O spune o persoană care pe la 28 de ani s-a prins că e inteligentă (da, mă credeam cam foarte prostuță până atunci), dar a continuat să se simtă insuficientă mult timp. Și cineva care activează, sub o formă sau alta, de peste 16 ani, în presă. Și, dacă nu mă credeți pe mine, a zis-o și Bill Gates: important este nu să ai informația, ci felul în care o folosești.”

CITEȘTE MAI DEPARTE PE PARFUMDEFEMEIE.RO 

Foto: shutterstock 

a mai scris și

Modifică setările cookies