Ai un şef cu care nu te înțelegi? Uite cum poţi să-l „stăpâneşti”


Probabil că nu există nimic mai inconfortabil la un loc de muncă decât un superior care să te streseze zilnic.

Tag-uri: #cariera #sef

În cazul în care acest scurtcircuit apare exclusiv din cauza superiorului respectiv, atunci nu-ţi rămâne decât să te adaptezi din mers şi să aplici câteva strategii care ar putea, cel puţin teoretic, să îndulcească situaţia.

Persoanele puse să coordoneze o activitate se pot înscrie în diverse categorii care produc frisoane angajaţilor. Astfel, ne întâlnim deseori pe piaţa muncii cu acei micro-manageri (care stau non-stop cu ochii pe tine, în mod nejustificat) sau cu acei şefi care aplică metode proaste de management ori, pur şi simplu, sunt incapabili în funcţia pe care o ocupă. Ce-ar rămâne de făcut în aceste situaţii?

Citește și Care sunt singurele 6 țări din lume în care femeile chiar au drepturi egale cu bărbații

*Înainte de a face orice altă acţiune, asigură-te că ai de-a face cu un şef din tagma celor de mai sus. Îţi trebuie o perioadă mai lungă pentru a-i analiza activităţile şi pentru a te asigura că el e singurul vinovat pentru nemulţumirile tale.

*Identifică lucrurile la care şeful ţine cel mai mult în relația cu subordonații. Poate, cu un simplu efort din partea ta, reuşeşti să faci o schimbare de comportament sau în stilul de lucru astfel încât relaţia tensionată să se redreseze.

*Să fii proactiv e mereu mai bine decât să fii doar reactiv. Astfel, ai putea intra pe sub pielea șefilor de fiecare dată când le anticipezi mişcările sau când eşti cu un pas în faţa celorlalţi colegi de muncă.

*În cazul neînțelegerilor repetate, încearcă o soluție aplicată și în terapia relațiilor de cuplu. E necesar doar să-i repeți șefului ceea ce îți cere el ție, după modelul „asta ai vrut să spui?”. În acest fel, văzând lucrurile din altă perspectivă, sunt șanse mari ca superiorul să facă un pas în spate.

*Limbajul corpului poate fi uneori mai eficient decât o mie de cuvinte. Dacă ai de-a face cu un șef „toxic”, afișează mereu o ținută demnă și încrezătoare. În mod natural, agresivitatea celui din fața ta va fi estompată.

*Dacă nu ești singurul angajat în război cu șeful antipatic, nu e rău să te aliezi cu colegii de suferință și să adunați împreună dovezi care vor putea fi folosite într-un moment critic.

related posts

Modifică setările cookies