Piaţa muncii e într-o dinamică permanentă, astfel că orice angajat trebuie să rămână non-stop în alertă pentru a nu rata nici o oportunitate care i-ar putea aduce un progres în carieră. Întotdeauna e loc de mai bine, motiv pentru care sfaturile de mai jos pot fi de ajutor.
În primul rând, chiar dacă locul de muncă vă oferă satisfacţie sau dacă abia aţi semnat contractul de angajare, nu reduceţi motoarele de căutare a unui alt loc de muncă. Starea de automulţumire duce inevitabil la ocolirea unei oferte mai bune, atât profesional cât şi material. Ca urmare, e bine să rămâneţi la un nivel constant, dacă nu superior, cu acele „job-alerturi” care monitorizează mediul online şi care ne aduc la cunoştinţă locurile de muncă vacante.
În al doilea rând, nu vă neglijaţi niciodată „cartea de vizită”. Ne referim aici nu doar la binecunoscutul CV, care trebuie actualizat permanent cu toate informaţiile relevante, dar şi la imaginea personală oferită în exterior prin intermediul platformelor de socializare. O atitudine profesionistă din acest punct de vedere dezvoltă brandul personal şi oferă mai multe şanse de a prinde un loc de muncă mai bun.
În al treilea rând, e indicat să folosiţi în interes de business o parte a timpului liber din afara orelor de serviciu, prin participarea la anumite cursuri de învăţare sau de perfecţionare. Chiar şi tutorialele de pe Youtube sunt indicate, de exemplu pentru a fi mai agili cu instrumentele oferite de MS Office. O abilitate îmbunătăţită sau una nou descoperită înseamnă un pas înainte în pregătirea profesională şi un avantaj faţă de competitorii de pe piaţa muncii.
Citește și Cum evităm greșelile la locul de muncă. 5 sfaturi prețioase