5 sfaturi pentru a trece cu bine de prima zi la locul de muncă


Prima zi la locul de muncă, indiferent dacă ți-ai schimbat job-ul sau ești la prima experiență, va fi mereu una specială. 


Dorința de a face o impresie bună și de a depăși emoțiile inerente e mai mare ca niciodată, astfel că pregătirea trebuie să fie una pe măsură.

Evident, nu te poți transforma peste noapte într-o altă persoană, motiv pentru care singura soluție e de a ține cont de câteva sfaturi utile, pe care specialiștii în resurse umane le-au cules chiar de la cei care s-au confruntat cu „capcanele” primei zile la un nou loc de muncă.

1. Zâmbește, zâmbește, zâmbește! Oricât de greu poate părea la prima vedere și oricâte mâini aveți de strâns, o față surâzătoare te va scoate garantat din încurcătură. Nimeni n-ar vrea să vadă un coleg nou morocănos, gândindu-se cum să scape mai repede de prezentările de rigoare.

2. Pregătește un scurt „speach” pentru dialogurile neașteptate. În lift, pe scări sau la automatul de cafea, e posibil ca cineva să te întrebe cu ce te-ai ocupat la ultimul loc de muncă sau ce rol vei avea în organizația unde tocmai ai intrat. Nu trebuie să fi luat prin surprindere, astfel că pregătește de acasă un scurt rezumat al CV-ului.

3. Nu fi timid și pune întrebări. Cel puțin în prima zi la locul de muncă, încearcă să saluți fiecare persoană care îți iese în cale. Timiditatea nu-și are locul, iar un simplu „bună ziua” nu va deranja pe nimeni. De asemenea, nu ezita să pui întrebări atunci când ai vreo neclaritate. Cu o asemenea atitudine, îți vei demonstra curiozitatea și dorința de a te integra rapid în noua colectivitate.

4. Nu-ți forța limitele. În prima zi la serviciu n-are nici un rost să muncești pe rupte pentru a-ți impresiona șefii și colegii, ar fi o energie irosită inutil. În aceeași idee, de socializare, nu refuza să iei prânzul cu noii tăi colegi și păstrează-ți pachețelele de acasă pentru mai târziu.

5. Păstrează telefonul pe „silent”. Dacă nu aștepți apeluri urgente, e bine să eviți convorbirile telefonice inutile, cel puțin în primele zile la noul loc de muncă. Vei lăsa impresia că ești sută la sută implicat la ceea ce ai de făcut.

  • 5 sfaturi pentru a trece cu bine de prima zi la locul de muncă

related posts

Modifică setările cookies