Păstrează-te „profi” când îți cauți de muncă! 7 sfaturi utile


O atitudine profesionistă, nu doar în compunerea CV-ului sau în cadrul interviului, este ceea ce caută angajatorii de top, fiind o calitate care poate face diferența la un moment dat între doi sau mai mulți candidați. 


Cu cât ești mai atent în tot ceea ce faci, cu atât îți vor crește șansele de a fi remarcat și de a găsi jobul visat.

Pentru unii, a fi „profi” nu presupune un efort deosebit, seriozitatea și profesionalismul venind pe cale naturală. Sfaturile de mai jos rămân așadar pentru cei care se simt vulnerabili la acest capitol, esențial în întreg procesul de angajare.

1. Nu renunța la stilul protocolar. Chiar dacă cel cu care discuți (față în față sau prin email-uri) adoptă un mod de adresare mai amical, mai prietenesc, e bine să îți menții linia politicoasă.

2. Atenție la glumele inutile. Mulți au tendința de a fi cât mai originali în CV sau în scrisoarea de intenție, dar simțul umorului trebuie stăpânit. 

3. Abrevierile nu-și au rostul. Fă un mic  efort și folosește forma completă a cuvintelor, fără acele „scurtături” cu care poate v-ați obișnuit în convorbirile cu prietenii.

4. Evită detaliile din „privat”. Ceea ce ai făcut în oraș cu o seară înainte sau informațiile din viața ta sentimentală nu-l interesează pe angajator în această fază.

5. Nu fii agasant în social media. Instrumentele rețelelor de socializare trebuie utilizate cu precauție. Prea multe „like”-uri adresate persoanei cu care ții legătura s-ar putea să lucreze împotriva ta.

6. Nu te arunca în subiecte riscante. E ok să încerci să dezvolți o relație cât mai apropiată cu potențialul șef sau coleg de serviciu. Totuși, nu intra în discuții despre politică sau religie pentru că, fără să vrei, poți să aduci ofense.

7. Folosește canalul de comunicare potrivit. Adresează-te angajatorilor strict prin metodele pe care aceștia le preferă. De exemplu, dacă ți se spune că ar fi mai bine să nu suni dimineață, atunci nu suna dimineață. De asemenea, nu contactați o persoană decât prin metodele (SMA, Whattsup, Facebook etc) pe care aceasta le agrează.

related posts

Modifică setările cookies