5 super alimente de sezon care te mentin in forma


Alimentele pe care le alegi de-a lungul sezonului rece iti afecteaza starea de spirit, sanatatea si chiar frumusetea pielii. Exista insa o super-mancare pe care o poti prepara, formata din alimente care contin cantitati semnificativa de antioxidanti, minerale si vitamine. [...]


Alimentele pe care le alegi de-a lungul sezonului rece iti afecteaza starea de spirit, sanatatea si chiar frumusetea pielii. Exista insa o super-mancare pe care o poti prepara, formata din alimente care contin cantitati semnificativa de antioxidanti, minerale si vitamine.

Alegerile pe care le faci pentru tine si pentru familia ta va pot ajuta sa va mentineti sanatatea iarna aceasta. Adauga o serie de alimente miraculoase in felurile de mancare preparate, tonifiaza-ti pielea, alunga raceala si pastreaza-ti sanatatea nealterata.

Afla care sunt cinci dintre cele mai sanatoase alimente pe care le poti consuma in anotimpul rece.

Afine

Bogate in fibre si antioxidanti, afinele pot deveni fructele preferate ale sezonului. Fie ca le gasesti proaspete, fie ca le cumperi din supermarketuri in forma inghetata, nu ezita sa folosesti aceste fructe de padure pentru a prepara shake-uri sanatoase. Aroma lor inconfundabila va potoli pofta de dulce a intregii familii, iar acesta nu este singurul beneficiu: afinele contin putine calorii.

Scortisoara

Cei mai multi dintre noi nu stiu ca acest condiment este bogat in antioxidanti. Pe langa avantajul gustului unic si placut, daca mananci un sfert de lingurita de scortisoara pe zi vei echilibra nivelul glucozei din organism. Presara scortisoara in iaurt, in cafea sau ciocolata calda si vei avea parte de o multime de beneficii.

Rodie

Te-ai plictisit sa tot mananci portocale, madarine si afine? Diversifica meniul cu rodie deoarece contine o multime de antioxidanti. Unele studii arata chiar ca acest fruct are capacitatea de a distruge celulele canceroase. Presara seminte proaspete in salate deci, sau mananca-le pur si simplu daca le preferi asa.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra isi face loc pe lista alimentelor sanatoase indiferent de anotimp, insa nu exista perioada a anului mai potrivita pentru a o manca decat cea a sezonului de iarna. Cu cat este mai putin prelucrata, ciocolata neagra iti va oferi un aport de flavonoizi, care distrug bacteriile si microbii.

Quinoa

Quinoa este o cereala originara din America de Sud si se prepara prin fierbere sau prajire. Ea se introduce in preparate ca orezul, budincile si pilafurile si este foarte hranitoare, aducand deopotriva beneficii rinichilor si sistemului circulator.

Ce masuri iei pentru a preveni afectiunile specifice sezonului? Ai grija la alimentatie in aceasta perioada? Spune-ne mai multe in sectiunea de comentarii.

related posts

Modifică setările cookies