Consilier psihologic la 8 ani. Afla povestea fetitei care le da lectii de viata oamenilor mari


Eve Hobsbawm este o fetita de opt ani din Londra care promite sa rezolve pana si cele mai complicate probleme prin solutii simple. Astfel, chiar daca experienta ei nu-i poate sta drept referinta, micuta le da lectii de viata oamenilor [...]


Eve Hobsbawm este o fetita de opt ani din Londra care promite sa rezolve pana si cele mai complicate probleme prin solutii simple. Astfel, chiar daca experienta ei nu-i poate sta drept referinta, micuta le da lectii de viata oamenilor mari.

Pentru a-si dezvolta mica afacere, Eve si-a creat chiar si un site personal, EveProblemSolver.com, prin care cei care se simt descurajati pot apela la ajutorul ei de specialist.

Oferta copilei este cu adevarat variata, ea scriind pe site ca ii poate consilia pe oameni in probleme de viata, iubire, profesie si atingerea unui echilibru intre toate acestea. Serviciile ei nu sunt tocmai ieftine insa, unele dintre cele mai complicate probleme costand o lira – o lira si jumatate. Obstacolele mai simple sunt mai ieftine, spune copila.

Sincera, Eve recunoaste ca experienta ei de viata nu este atat de vasta pe cat ar trebui, dar precizeaza ca rezolvarea problemelor poate fi un proces usor daca le prinzi “esenta”. De pilda, una dintre primele ei cliente s-a plans de faptul ca sotul ei este enervant. Raspunsul fetitei? Probabil ca si ea face lucruri care il deranjeaza pe partener, de unde si actiunile barbatului.

Cu toate ca se considera extrem de capabila, micuta Eve are propriile ei limite si precizeaza ca exista anumite intrebari la care nu poate oferi un raspuns. “Spatiul are sfarsit?”, “Am pierdut o ruda extrem de apropiata, voi putea vreodata s-o readuc la viata?” sunt doar o parte dintre curiozitatile carora micuta nu le poate da de cap.

Nici problemele de la scoala nu se incadreaza in serviciile copilei, asa ca, daca aveti de gand s-o puneti la incercare, mai bine va luati gandul.

Cel care a incurajat-o pe Eve sa-si dezvolte afacerea este tatal micutei, care ii este si client. De profesie dascal, barbatul a scris o recomandare pentru fiica lui, confirmandu-i abilitatile.

Eve este doar unul dintre copiii inspirati care reusesc sa puna bazele unor afaceri ingenioase. Mai stii si alte cazuri? Spune-ne mai multe in sectiunea de comentarii.

related posts

Modifică setările cookies